Google Haritalarda Soru-Cevap Özelliği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Google Haritalarda Soru-Cevap Özelliği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Google Haritalar’daki aplikasyonlar listesinde yeni “Sorular & Cevaplar” (Q&A) sekmesini fark ettiniz mi? Bu yeni görünüm, ne tür özellikler getirdi, bunu inceleyeceğiz. 
2017 Ağustos ayı ortasında Google, Google Maps’te, Android için “Sorular ve Cevaplar” olarak isimlendirilen yeni bir özelliği devreye soktu. Bir işletmeci veya pazarlama uzmanı olarak, bu yeni özelliği daha iyi kavradığınızda, SEO açısından da yeni avantajlar elde edeceksiniz! 
İşte bilmeniz gerekenler:

1. Özelliği henüz görüntüleyemiyorsanız, uygulamanızı güncelleyin. 

Listelemedeki yeni özelliği henüz fark etmemiş birçok kullanıcı var. Play Store’a giderek, uygulamanızı güncellediğinizde, siz de yeni özelliği görüntüleyebileceksiniz.  

2. Müşteriler şu an için henüz uyarı mesajları almıyor. 

Eğer müşterileriniz veya herhangi bir kullanıcı, uygulama içerisinde bir soru sormuşsa ve siz de yanıtlamışsanız; vermiş olduğunuz yanıtla ilgili kullanıcıya anlık bir uyarı henüz şu an için gönderilmiyor. Google, konuyla ilgili, tam tersi yönde bir açıklama yapmıştı: “Bir cevap alındığında, Google Maps tarafından uyarılacaksınız.” Uygulamayı test eden kişiler, bu özelliğin şu an aktif olarak çalışmadığı belirtiyorlar. Bunun sadece bir “bug” olduğunu ve problemin zamanla giderileceğini düşünüyoruz. 

3. İşletme sahiplerinin, soru ve cevapları takip edebilmeleri için Google Maps uygulamasını kullanmaları gerekiyor.

Bu özellik, işletme sahipleri için yeni müşteriler anlamına geliyor. Müşteriler size bir soru sorduklarında, anlık olmasa bile, kısa süre içerisinde soruları cevaplandırmanız gerekecek. Bunun için de, Google Maps uygulamasını kullanıyor olmanız ve “Google My Business” girişi yaptığınız aynı Google hesap üzerinden giriş yapmanız şart! Çünkü bu uyarı mesajları, (yine şimdilik) Google My Business üzerinde yer almıyor. Eğer Google Maps uygulamasını aktif bir şekilde kullanmazsanız, müşterileriniz size bir soru sorduklarında, yanıtsız kalacaklar. Bu da, müşteri memnuniyeti açısından olumsuzluk yaratacaktır. 

4. Soru soran kişinin profilini ve ismini görebileceksiniz.

Soruyu görüntülediğiniz ilk ekranda, soruyu kimin sorduğunu direkt olarak görmüyorsunuz. Ancak, kullanıcının profiline tek tıkla ulaşabilmeniz mümkün. Sorunun üzerine tıklamanız yeterli olacaktır! 

5. “Evet.”, “Hayır.”, gibi monoton cevaplar vermekten kaçının. 

Kullanıcı, sormuş olduğu bir soruda yeni bir düzenleme yaptığında, işletme sahibi açısından neler olacağını bilemiyoruz. Aslında kötü amaçlı kullanımları baştan engellemek konusunda, söylemek istediğimiz şu: Diyelim ki bir müşteri size “Vejetaryen menü var mı?”, diye sormuş olsun. Siz de “Evet.”, diyerek yanıtladınız. Böyle bir sorunun ardından ikinci bir soru gelebilir: “Peki, hangi ilgili sertifikalara sahipsiniz?”. Sorulan soruda yapılabilecek böyle bir düzenlemenin ardından, vermiş olduğunuz “Evet.”, cevabı hiç de uygun düşmeyecektir. Uygulamayla ilgili bazı “spam” tekniklerinin devreye gireceğini şimdiden tahmin etmek mümkün, bu yüzden verdiğiniz cevaplara özenin ki, gelecekteki “spam” hatalarından şimdiden kaçınmış olun. 

6. Beğeni alan, değerlendirme alan sorular öne çıkıyor!

Google da, yapmış olduğu açıklamalarda; değerlendirme, beğeni alan soruların öne çıkarıldığını ifade etmişti. Yapılan testler de açıklamayı doğruluyor. Örneğin, bir soru hiç beğeni almamışsa, ekranda direkt olarak görünmeyebiliyor. Alt tarafta “Soruları Görüntüle” linki yer alıyor o kadar. Fakat, soru beğeni aldığında, ilk ekranda görünür oluyor! 

Bitirirken:

Bu tür yenilikler; yeni müşterilere ulaşmak ve SEO açısından birer fırsattır. Daima belirttiğimiz gibi, yeni özellikleri ilk kullanan işletmeler, rakiplerinden her zaman bir adım daha öndedir.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim