2018 Güncel Google Sıralama Faktörleri ve İpucları

2018 Güncel Google Sıralama Faktörleri ve İpucları

Google sıralama faktörleri ile ilgili, hiçbir tekniğin tartışmasız olduğu söylenemez. Ne yazık ki, çoğu zaman, her kafadan farklı bir sesin çıktığı durumlarla karşılaşılabiliyor. 

Geçtiğimiz günlerde; New York’tan Londra’ya, Paris’ten Münih’e kadar her yıl birçok farklı lokasyonda gerçekleştirilen uluslararası bir kongrede, tam da konumuza dair özel bir oturum yapıldı. Dünyanın farklı yerlerinden SEO uzmanları bir araya gelerek, 2018 Google sıralama faktörleri ile ilgili hem yaşadıkları deneyimleri hem de önerilerini paylaştılar. 

Biz de Sizler İçin; Bu Değerli Güncel Tecrübe ve 2018 Sıralama Faktörlerini Bir Araya Getirdik! 

• Başlık etiketinde anahtar kelime kullanmak:

Belirli anahtar kelimelerde başarı gösteren web siteleri incelendiğinde, başlık etiketinde anahtar kelime kullanan sayfaların oranı sadece %35 olarak verilmiş. Kısacası, bu teknik tabii ki etkili; ama eskisi kadar değil. Eğer, belirlediğiniz anahtar kelimeleri rekabetçi buluyorsanız (kendisine benzeyen farklı terimlerle sıkı bir rekabet içerisindeyse) işte o zaman başlık etiketinde anahtar kelime kullanımı, sıralamalarda fark yatabiliyor! 

• Anahtar kelime bakımından zengin anchor text’ler:

Bağlantı metinlerinde anahtar kelime kullanımı, sıralamalar açısından neredeyse hiçbir fark yaratmıyor. 

• İçerik uzunluğu:

Genel olarak tavsiye edilen, uzun içeriklerdir. Ancak, mobil dostu olmak açısından kısa içeriklerin övüldüğü senaryolarla da karşılaşıyoruz. O halde, bakalım, veriler neler söylüyor! Veriler, her şeye rağmen, uzun formattaki içeriklerin sıralamalara daha olumlu yansıdığını gösteriyor! 

• Sayfa hızı:

2018 Yılında yine, yapılan araştırmalara ve verilere baktığımızda, sayfa hızının tek başına önemli bir sıralama faktörü olduğunu söylemek zor. Ancak, dolaylı olarak bir katkısı var ve özellikle birinci sıralarda yer alan sitelerde bu önemin ağırlığı artıyor.  

• Linkler:

Linkler bugün de en önemli sıralama faktörlerinden biri olma özelliklerini koruyorlar. 

• Mikro içerik:

Örneğin, video içerikler fitness gibi bir temada çok daha başarılıyken, aynı şeyi her tema veya sektör için söyleyemiyoruz. Bu yüzden, içerik üretiminde mikro ölçekte stratejiler geliştirmek önemli. İçeriğin uzunluğu için de aynı bakış açısı geçerli. Kimi sektörler için uzun format içerikler en iyisiyken, kimileri için durum tam tersi...

• Structured data (Yapılandırılmış veri):

Yapılandırılmış veri, Google sıralamalarında, açık bir şekilde başarı getiriyor! 

• Featured Snippets (özellikli alanlar):

Bazı veriler incelendiğinde, Featured Snippets özellikli alanların, sıralamalarda büyük bir sıçrama yarattığı görülüyor! 

• AMP:

Popülerliği yeniden gündeme gelen AMP özellikli; yani hızlandırılmış mobil sayfalar, sıralamalarda herhangi bir etkisinin olup olmadığı konusuyla ilgili uzun zamandır bir tartışma konusu. Açıkçası, yaşanmış tecrübeler, bu tartışmalara son noktayı koymuş gibi görünüyor. Çünkü AMP özellikli siteler %149 oranında tıklama artışı ve %231 oranında izlenim (impression) artışı göstermiş! 

Bitirirken:

2018 Yılı sıralama faktörlerini, tüm detaylarıyla bir yazıya sığdırmak ne yazık ki mümkün değil. Ancak, yukarıdaki sonuçlar, bundan sonra gerçekleştireceğiniz SEO çalışmalarında size önemli bir katkı sağlayacaktır. Çünkü hepsi, yüzbinlerce anahtar kelimenin, yüzlerce web sitesinin analiz edildiği, yaşanmış ve gerçek örneklere dayanıyor.

2017 Yılı sıralama faktörleri yazımız için tıklayın.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim