SEO Hileleri İle Sitenizi Riske Atmayın

SEO Hileleri İle Sitenizi Riske Atmayın

Çoğu kişiye masum görünen etik dışı SEO teknikleri, başınıza büyük problemler açar! Kolaycılığı, hızlı olmayı seven ne yazık ki birçok insan var. Ama, gerçek bir SEO başarısı için sabırlı olmalı ve tüm SEO tekniklerini etik bir şekilde uygulamalısınız. 
Siyah-Şapka, veya Gri-Şapka olarak adlandırılan SEO hileleri, uzun yıllardır bir tartışma konusu. Bu tür hilelere başvuran kişiler, arama motorlarının SEO rehberlerini inceliyor ve hızlı sonuç getirecek taktikler geliştirmeye çalışıyorlar. 

Google Yaptığınız Hileyi Cezasız Bırakmaz!

Özellikle, Google gibi arama motorlarının artık yapay zekaya ve öğrenen makinelere geçişini dikkate alırsak, bu tür hileli SEO tekniklerinin büyük bir ceza riski taşıdığını söylemeliyiz! Google, bu tür hileleri kolayca tespit eder ve web site trafiğiniz hızlı ve büyük bir düşüş yaşayabilir! 
Bir web sitesinin otoriterliğini ve trafiğini, bu tür tekniklerle artırmak kesinlikle mümkün değildir. Ama yine de, bu tür riskleri almaktan çekinmeyen kişiler de mevcut. Tartışma daha çok, “black hat” ve “gray hat” gibi kavramların tanımından kaynaklanıyor. Bu tür hilelere başvuran kişiler, bu kavramların sektöre göre değişiklik gösterdiğini ve kesin bir çizgisinin olmadığını savunuyorlar. 
Google algoritmalarının her geçen gün daha akıllıca çalıştığını belirtmekte fayda var! SEO hilelerinin uzun bir zamandır hızla terk edilmesinin nedeni de bu. Çünkü, artık SEO hilelerine zaman ayırmaktansa, etik ve doğru SEO tekniklerine emek vermek çok daha mantıklı. 

Hilelere Başvuran Bu Web Sitelerini Ne Tür Riskler Bekliyor? 

İçerik üretmek, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi emek ve bütçe gerektiren bir iş. Bu yüzden, SEO hilelerine başvurmayı düşünen kişilerle karşılaşabilirsiniz. Örneğin; aynı içeriği biraz değiştirerek defalarca yayınlamak, farklı sitelerden kopyala yapıştır mantığında içerik çalmak, bu çalıntı içeriklerin birkaç kelimesini değiştirerek yayınlamak…vb.
Artık, tüm kullanıcıların çok daha bilinçli olduğunu daima hatırlayın. İnsanlar artık kaliteli ve birşeyler öğrenebildikleri özgün içerikler arıyorlar. Bu yüzden, bu tür hilelerin vakti çoktan doldu. 
Google algoritmaları şu an gramer ve doğal dil konusunda çok daha başarılı. Google, bu tür içerik hilelerini çok kısa bir süre içerisinde yakalayabiliyor. 
Bu yüzden, SEO hilelerine başvurmak yerine, insanların okumak isteyecekleri içerikler yazın. 

En sık başvurulan SEO hilelerinden birisi de “Negatif SEO”

Bazı site sahipleri, rakiplerinin web sitelerini olumsuz etkileyecek negatif SEO hilelerine başvuruyorlar. Örneğin; rakip adına link satın alıyorlar, rakip siteye spam davranışı gösteren linkler yönlendiriyorlar, rakip sitenin içeriklerini başka sanal sitelerde yayınlıyorlar, ya da siteye çok fazla bot trafiği yönlendiriyorlar… Örnekleri çoğaltmak mümkün. Daha detaylı bilgi için negatif SEO nedir? Yazımızı inceleyebilirsiniz.
Neyse ki, Google bu konularda da oldukça başarılı. Spam linkleri, hatta spam yorumları anında tespit edebiliyor. 
Kısacası, negatif SEO, çok büyük bir ceza riski teşkil ediyor! 

SEOCU.COM Öneriyor!

Size önerimiz, negatif SEO saldırılarından etkilenmemek için uzmanlardan yardım almanız ve bu tür SEO hilelerinden kesinlikle uzak durmanızdır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim