Bir Sitede Olması Gereken Arama Motoru Optimizasyonu Süreci

Bir Sitede Olması Gereken Arama Motoru Optimizasyonu Süreci

Optimizasyon Süreci

Bir sitenin arama motorlarında görünebilirliği diğer bir deyişle bulunabilirliğini sağlamak için etkili bir seo süreci hazırlanmalıdır. Aslına bakılırsa seo yani arama motoru optimizasyonu zaten başlı başına bir süreçtir. Ancak bu sürecin başarılı sonuçları doğurması için bundan önce de bir hazırlık, araştırma süreci de yapılmalıdır.
Öncelikle, üzerinde bir seo öncesi süreci hazırlanacak olan sitenin iyi bir şekilde, rakip olacağı sitelerin de kısmi yarımlarıyla tasarım, içerik, link inşaası, anahtar kelime analizi, gibi konularda araştırma ve strateji geliştirmesi gerekmektedir. Bunları tam anlamıyla planlayıp ve uygulamaya koyan bir seo (arama motoru optimizasyonu) ve site sorumluları artık asıl konu olan seo sürecine başlayabilir demektir.

Seo Analiz-Strateji Süresi

Varolan tasarım detaylı bir şekilde incelenip arama motorları ile ilgili uyumluluğu belirlenmelidir. Gerekirse arama motorlarında iyi yer edinmiş ancak sadece bununla da yetinmeyip özgün ve kaliteli, siteler incelenip bunlar üzerinden daha iyisi nasıl olur ne gibi değişiklikler yapılabilir şu an ki tasarım yeterli mi yoksa daha iyisi nasıl olur gibi tasarımla nasıl daha fazla ziyaretçi elde edilip bunların takipçi statüsüne getirilmesi sağlanılabilir gibi iyi sonuçlar alınabilecek değerlendirmeler yapılıp stratejiler geliştirilmelidir.
İçerik konusunda ileriye dönük yine tasarım konusunda olduğu gibi benzer konulu sitelerden yararlanılarak kaliteli ve özgün içeriklerin nasıl oluşturulup kullanıcılara nasıl etkili bir şekilde sunulacağı hakkında detaylı araştırmalar yapılmalıdır ve gerekirse içerik konusunda uzman kişilerden öneriler ve yardımlar alıp içerik kaliteleştirilmesi yapılmalıdır. Kalıplaşmış farklı sitelere uyma ve onları takip etme iç güdüsünün dışında daha farklı başlıklara daha farklı şekillerde anahtar kelime ve içerik geliştirme süreci hazırlanmalıdır. Ziyaretçi ve takipçilerin anlamayacağı şekilde yabancı kelimeler kullanılıp anlamsız cümleler oluşturmak yerine kolay ve anlaşılabilir içerikler sunulmaya çalışılmalıdır.

Diğer Siteler İle İlişkilerinizi Kuvvetlendirin

Sadece seo (arama motoru optimizasyonu) gerçekleştirilerek arama motorlarında bulunabilirliği, ziyaretçilerin siteye gelmesini sağlamanın dışında farklı yerlerden ziyaretçi gelmesini sağlamak için bir takım çalışmalar da yerine getirilmelidir. Yüksek ziyaretçi ve takipçi potansiyeline sahip özgün kaliteli sitelerle iyi ilişkiler içerisinde bulunup gerekirse karşılıklı veya ücretli olarak bunların sitenin tavsiye edilmesini, link alınmasını veya tanıtım yazısı yayınlandırılması gibi getiri sağlayabilecek site dışı seo çalışmaları yapılmalıdır.Benzer konularda arama motorlarında başarı sağlamış sitelerin ve en çok aranılan terimlerin analizi de yapılmalıdır. Hangi site hangi anahtar kelimelerde üst sıralarda veya arama motorlarında en çok aranılma potansiyeline sahip kelimeler hangisi gibi ön araştırmalar da yapılmalıdır ki ileride üzerinde çalışılacak olan kelimeler doğru seçilip başarıya ulaşmada bir adım daha atılsın.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim