Anahtar Kelimeleriniz Google Tarafından Tutarlı Bulunuyor Mu?

Anahtar Kelimeleriniz Google Tarafından Tutarlı Bulunuyor Mu?

Web sitenizin, anahtar kelimeler yönünden bir tutarlılık sergilediğini düşünüyor musunuz? Peki acaba Google, web siteniz hakkında ne düşünüyor? Eğer bir noktada hata yapıyorsanız, bunları nasıl düzeltebilirsiniz? Tüm yanıtlar, bu yazımızda! 
Hepimiz, tüm site sahipleri, SEO sıralamalarında daha iyi yerlerde yer almak istiyoruz. Ancak bazen, bu iş, hayal edildiği kadar kolay olmayabiliyor. 
Hatta kimi zaman, Google’ın web sitemizin sıralamasını hiç de umursamadığı gibi bir duyguya kapılabiliyoruz. Bu geniş çerçevede, web sitenizde bulunan anahtar kelimelere büyük bir rol düşüyor. Bu yüzden, Google’ın, bir web sitesinin, anahtar kelimeler yönünden zengin olup olmadığına (tutarlı olup olmadığına) nasıl baktığına değineceğiz. 

Bir Web Sitesi Oluşturdunuz Ama Bu Tek Başına Yeterli Değil

Belirli anahtar kelimeleri hedefleyerek bir web sitesi oluşturmuş, içerisine benzer içerikler eklemiş olabilirsiniz. Ancak bunun tek başına yeterli olduğunu söyleyemeyiz! Daha doğrusu, sadece bu çabanın Google’ın gözüne girmek için yeterli olduğunu ifade etmek zor… O halde, analiz yapmakta fayda var! 

Sıralama Analizleri

Bir web sitesinin sıralamalarda ne kadar başarı gösterip göstermeyeceğini tahmin etmek isterseniz, bunun en iyi yolu benzer siteleri ve sıralamaları analiz etmektir. 
Bu size ilk bakışta derinliği olmayan, basit bir çaba gibi gelse de, öyle değil. Birazdan, web sitenizin en güçlü olduğu anahtar kelimeleri belirlemenin çok daha ötesinde, ayrıntılara da değineceğiz.
Rakip sitelerin hangi yollardan, hangi anahtar kelimelerle başarı yakaladığını tespit etmek, işinize yarayacaktır. Analize başlamak için, ilk olarak, kendi sitenizin başarılı olduğu anahtar kelimeleri ve kelime gruplarını tespit edin. Bu tür bir veriye bir kez ulaştıktan sonra ikinci adımda yapmanız gereken şey, veriyi farklı şekillerde değiştirerek (manipüle ederek) benzer anahtar kelime ve gruplara ulaşmak. 
Örneğin; sitenizi çok iyi tarif eden bir anahtar kelimeyle Google’da başarınızı ölçün. Ardından, aynı anahtar kelimelerle, rakiplerinizin başarısını gözden geçirin. Bu ikisini karşılaştırdığınızda, Google’ın sitenizle ilgili ne düşündüğünü, hatta ne düşünmediğini genel hatlarıyla görebilmeniz mümkün. Burada söylemek istediğimiz şu; eğer belirli anahtar kelimelerde sıralamanız çok iyiyse, Google size bu kelimelerde şans tanımaya devam edecektir. Ancak, bazı kelimelerde 50. sıradaysanız, hayal kurmayı bırakıp, bir an önce SEO geliştirme çalışmalarına başlamanızda fayda var. Muhtemel senaryolara bir göz atalım. 

Senaryo 1

Belki de, Google sıralamalarında başarılı olduğunuz tek bir anahtar kelime var, o da marka adınız. Bu, hiç de iyiye işaret değil. Çünkü amacınız, marka adınızın ötesinde, sunduğunuz ürün ve servislerle ilgili aramalarda başarı göstermek olmalı. 
Böyle bir senaryoda, SEO desteği almanız şart! 

Senaryo 2

Eğer hedeflediğiniz anahtar kelimelerle ve o kelimelerle ilgili benzer anahtar kelime gruplarında başarı gösterdiyseniz, durumunuz Google sıralamaları açısından çok daha umut verici. Bu noktada izlemeniz gereken yol, zengin içerik üretimine, anahtar kelime bütünlüğünüzü bozmadan devam etmek. Farklı sayfalar için de, benzer (tutarlı, ilgili) içerikler üreterek başarınıza başarı katabilirsiniz demektir. 
Ayrıca, ek PR çalışmaları yapmanız da önerilir. 

Bitirirken:

Bir web sitesi yaratmak için büyük uğraşlar vermiş olabilirsiniz. O halde, sıralamalarda başarı kaydetmek de hakkınız. Yukarıdaki basit tekniklerle web sitenizin Google’daki başarısını ayakları yeren basan bir şekilde test edebilirsiniz. Başarılı olduğunuz noktaları görerek, bundan sonraki hem maddi hem da manevi yatırımları bu belirli alanlara yönlendirebilirsiniz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim