Temel SEO Analizi ve Kontrol Adımları

Temel SEO Analizi ve Kontrol Adımları

Web sitenizin çok daha yüksek bir performans göstermesini ister misiniz? Tüm arama motorlarında, daha iyi yerlere gelmeye ne dersiniz? Sizlerle aşağıda paylaştığımız 4 temel SEO kontrol listesindeki teknikleri uyguladığınızda, bu hedeflere kolayca ulaşabileceksiniz! 

Hedef Pazar İşletme Analizi

Bu başlık size SEO ile ilgili değilmiş gibi görünüyorsa, yanılıyorsunuz. Öncelikli olarak yapmanız gereken şey web site analizi! Meta setleri ve anahtar kelimeleri analiz etmelisiniz. Aynı şekilde, kullanıcıların okuyabildikleri tekst metinleri inceleyin, web sitenizdeki kodlara şöylece bir göz atın. Arama motorlarında hangi pozisyondasınız? Ya da, tekst oranlarıyla kod oranlarını kıyasladığınızda (kullanıcıya görünen) karşınıza nasıl bir rakam çıkıyor? 

Web site analizinden sonra bu kez rakip analizine geçmelisiniz. Web sitelerindeki içerikleri, hangi anahtar kelimeleri kullandıklarını, rakiplerinizin hangi anahtar kelimelerle Google’da başarı sağladıklarını bilmek önemlidir! Hatta, anahtar bir kuraldır diyebiliriz. Etkili bir performans stratejisi için bu anahtar kelimeleri keşfetmenizde fayda var. Google’da ilk 5 sıraya yerleşen rakipleriniz bu başarıya hangi anahtar kelimelerle elde etmişler? Daha ayrıntılı bir keşif için ücretsiz olarak sunulan yardımcı araçlardan faydalanın. 

Anahtar Kelime Araştırma ve Geliştirme 

Birinci adımda, size başarı getireceğini düşündüğünüz anahtar kelimeleri keşfettiniz. Şimdiyse sıra, bunları şirket hedeflerinize göre sınıflandırmaya geldi. Her bir anahtar kelime (ya da uzun kuyruklu anahtar kelimeler) için rekabet ne durumda bilmelisiniz! Anahtar kelimeler tekil mi kullanılmış çoğul mu? Kimi durumlarda, imla hataları olan anahtar kelimelerin daha başarılı olduklarını göreceksiniz. İşte somut veri analizi de bu yüzden şart! 

İçerik Optimizasyonu 

Sayfa Başlıkları Yaratın

Anahtar kelimelere dayanan sayfa başlıkları düzenlemek, etkili bir stratejidir. Hem sayfanızın temaları hakkında bir bütünlük oluşturursunuz, hem de anahtar kelimelerinize yön vermiş olursunuz. 

Meta Tag’lar Oluşturun

Meta description tag’ları tıklanma oranlarını etkileyebiliyor. Direkt, sıralamalarda yükselmek için kullanılan bir SEO tekniği değil. Google bu anahtar kelimeleri kullanmayı artık bıraktı, ama dediğimiz gibi, tıklanma oranlarına katkısı olacaktır. Böylece, size dolaylı yoldan da olsa bir SEO katkısı sağlayacaktır. 

Diğer

• Uzun kuyruklu anahtar kelimelerinizi, stratejik gördüğünüz alanlara yerleştirin. 

• Google için yeni bir sitemap geliştirin. 

Sürekli Test ve Ölçümleme

Test edin ve ölçün! Google sıralamalarındaki yerinizi analiz edin. Web trafiğiniz ne durumda? Bu ölçümleri yaptığınızda, anahtar kelimelerinizin performansı da ortaya çıkacaktır. Tabii ki, zaman zaman değişiklikler de yapacaksınız. Tüm bu değişimlerle gelen yeni performans verilerini mutlaka bir Excel dosyasına kaydedin. SEO teknik analizini unutmayın! Sürekli canlı bir web sitesinde her zaman sorunlar oluşabilir. Bu sorunlar arka tarafta biriktikçe size sıralama kaybı yaşatacaktır. Bunun önüne geçmek için SEO teknik analiz aracını kullanın.

Google’da, bir süreliğine başarı göstermeniz ne yazık ki yeterli değil. Başarınız sürekli olmalı! Bu yüzden, içerikleriniz sizi iyi yerlere getirdiğinde asla duraksamayın. Sıralamalarda en iyi pozisyonlara gelmenin en önemli kurallarından birisi de budur. Sürekli gelişim!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim