Google Mobile-First Index ve Search Console ile İlgili Sıcak Haber Var

Google Mobile-First Index ve Search Console ile İlgili Sıcak Haber Var

Google Mobile-First İndeks İle İlgili Yeni Çalışmalar Yürütüyor

Google’ın mobile-first indeks geçişiyle ilgili uzun zamandır birçok haber yayınlanıyor. Süre uzadıkça, doğal olarak insanların kafası da biraz karıştı. Google da bu kafa karışıklığını fark etmiş olmalı ki mobile-first indeks ile ilgili yeni bilgiler paylaştı! 

Mobile-First İndeks ve URL’ler

Eğer web sitelerinizde, mobil ve masa üstü için farklı URL’ler kullanıyorsanız, Google, yapılan aramalarda mobil kullanıcılarına mobil URL’nizi, masa üstü kullanıcılara ise masa üstü URL’nizi gösterecektir. Her iki durumda da (Google, kullanıcıya masa üstü URL’yi gösterse bile) indekslenen içerikleriniz, sitenizin mobil versiyonundan alınacak! Ama eğer, tek bir URL kullanıyorsanız, bu konuda hiçbir endişe duymanıza gerek yok. 

Google’ın, resmi Twitter hesabı olan “Google Webmasters” tan yapılan açıklama şu şekilde:

“Aramalarda URL’ler: Mobile-first indeks geçişiyle birlikte mobil versiyonları indeksliyoruz. Farklı bir URL fark ettiğimizde; mobil kullanıcılara mobile ait URL’yi, masa üstü kullanıcılara ise masa üstüne ait URL’yi gösteriyoruz. Her iki durumda da indekslenen içeriği mobil versiyondan çekiyoruz.

Google Search Console Analytics API

Google Search Console Analytics API şu an yaklaşık 16 aylık bir veri barındırıyor! Haberin kaynağı, Google! Yaklaşık 6 ay önce Google Search Console ara yüzünde geçmişe dayalı verilerle karşılaşmıştık. Bu zengin veriler artık API’ye de geldi.
Google, resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, Search Console API’nin şu an 16 aylık bir veriyi içerdiğini duyurdu. “Search Console Anlytics API”, webmasterlara ve web geliştiricilere, Google Search Console’daki, aramalarla ilgili analitik raporunda da görünen birçok veriye sorgulama yaparak ulaşılması imkanını sunuyor. 
Google, yeni Search Console’u duyurduğunda, yeni beta ara yüzünde 16 aylık veri olduğunu belirtmişti. Hem eski sürümde hem de API’de geçmişe dayanan dataya ulaşılamıyordu. Ancak bu durum, şu an değişti. Artık 16 aya kadar geçmiş veriye ulaşabilmeniz mümkün. Google Yeni Search Console rehberimiz için tıklayın. 

Yeni sürüm 2018 Ocak ayında duyurulmuştu. 

Dilerseniz, habere konu olan, Google’ın kendi resmi hesabından paylaştığı duyuruyu aynen aktaralım:
“Eğer, Search Console Search Analytics #API kullanıyorsanız, artık 16 aylık geçmişe dayanan verilere de ulaşma imkânınız var demektir! Bu veriyi CMS sisteminizle veya kullandığınız benzer bir araçla entegre etmek istiyorsanız, bu linkteki dokümanları inceleyebilirsiniz: https://developers.google.com/webmaster-tools/search-console-api-original/v3/searchanalytics “



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim