SEO Uyumlu İçerik Teknikleri ve Pazarlaması

SEO Uyumlu İçerik Teknikleri ve Pazarlaması

Şöyle son 5 yılı bir incelersek, Google’ın SEO dünyasına oldukça fazla sayıda yenilik ve değişim getirdiğini söyleyebiliriz. Ancak, değişmeyen bir şey var ki o da içeriğin SEO’ya getirdiği faydalar! İçerik, müşterilerinizle diyalog kurduğunuz, etkileşime girdiğiniz önemli bir araçtır. 
Dünyanın en saygın içerik pazarlaması kurumlarından CMI’ın verilerine göre, şu an dünyada şirketlerin yalnızca %41’i, etkili veya başarılı bir içerik stratejisi yürüttüklerini düşünüyor. 
Farklı araştırmalar da var. Ancak hepsinin işaret ettiği ortak nokta şu ki, içerik pazarlaması yaparken, belirli taktikleri uygulamanız şart. Bunlara “Akıllı İçerik” de deniyor. Biz de bu yüzden sözü fazla uzatmadan sizlerle bu en önemli 7 “Akıllı İçerik” taktiğini paylaşıyoruz! İçeriklerinizin SEO başarısı getirmesi için bu taktikleri mutlaka uygulayın.

1. Hedef Kitlenizi Bilin

Anahtar kelime araştırmasından daha fazlasını yapmanız gerekiyor. Müşterileriniz hangi kanallarda online durumdalar? Arama yaparken onları harekete geçiren niyetler, amaçlar neler? Müşterilerinizi ne kadar iyi tanırsanız, ürettiğiniz içeriklerin SEO başarısı da bir o kadar yükselecektir!

2. Konu Araştırmaları Yaparak Fırsatları Keşfedin

Aslında konu araştırması yapmanın asıl önemi, rakip analiziyle ilgili. Siz içerikler sunarken rakipleriniz boş durmuyor. İlgili konularda onların neler ürettiğini analiz edin, daha iyisini sunmaya çalışın. Rekabet bunun için var ve sadece SEO için değil, her yerde geçerli. 

3. İçerik Formatlarını Akıllıca Seçin

İşe ilk olarak en aktif medya kanalını belirlemekle başlayın. Takipçilerinizle en çok etkileşim yaratacağınız medya kanalları hangileri? Doğru medya kanallarını belirlediğinizde, her biri için en uygun içerik formatını tercih edebilirsiniz. (Video, infografik, görsel, text, sunum vb.)

4. İş Hedeflerinize Uygun Ölçüm Araçları Seçin

Ölçme ve değerlendirme için kullanılan birçok farklı yöntem ve araç var. En akıllıca olanı, iş hedeflerinize en uygun metotları tercih etmek. 
Hem B2B hem B2C şirketlerin öncelikli ölçüm yöntemleri ve araçları şu şekilde; site trafiği, takipçi kalitesi, sosyal paylaşım oranları, sitede kalma süresi… İçeriklerinizin SEO başarısını ölçebileceğiniz en önemli metrikler bunlardır. 

5. İçerik Üretiminde SEO’yu Temel Alın

Buna, stratejik içerik pazarlaması diyebiliriz. İçerik üretim sürecinizi tamamen arama motoru optimizasyonunu temel alarak oluşturun. Başlık etiketlerinden, açıklamalara, alt başlıklardan imaj optimizasyonuna kadar; içerikleriniz için hayata geçirmeniz gereken birçok profesyonel SEO tekniği bulunuyor. 

6. İçerik Üreten Ekibinize SEO Desteği Sunun

Daha önceki yazılarımızda teknik SEO ile yaratıcı editörlüğün dengesini kurabileceğiniz birçok ipucu paylaşmıştık. Bir cümleyle kısa bir hatırlatma yapmak gerekirse, bu işin anahtarı; içerik üretimi yapan yaratıcı ekibinize teknik SEO, online optimizasyon süreçleri ile ilgili bilgi desteği sunmaktır! 

7. E-mail Pazarlaması Yapmayı İhmal Etmeyin!

Müşterileriniz sizden haber almak isterler. Eğer belirli bir marka değerini çoktan yarattıysanız, her ay sizden haber almak isteyen müşterilerinizin oranı kabaca %80 civarında. Bu oranı, konuyla ilgili yapılmış araştırmalara dayanarak paylaşıyoruz (MarketingSherpa Anketi).

Bitirirken:

Aslında “Akıllı İçerik” kavramı oldukça anlamlı ve tek başına her şeyi açıklıyor. İçerik üretmiş olmak için değil, size SEO başarısı getirecek “Akıllı İçerikler” sunun. Bunun için de içerik üretirken yaratıcı olmanız ve bu yaratıcılığa güncel SEO tekniklerini eklemeniz yeterli.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim