Panda’dan Kurtulmanızın Nedeni Nedir

Panda’dan Kurtulmanızın Nedeni Nedir

Panda’dan Kurtulmanızın Nedeni Nedir

2014’ün ortalarından sonra, Google Panda’yı aylık olarak yenilemeye devam ediyordu. Sonrasında, Ekim 2014’te dokuz aylık Panda sessizliğine geçiş yaptı. Google’ın tekrar güncellenmesinin 2015 Temmuz ayında olacağını duyduğumuzda sevinmiştim. Google, algoritmaların halka sunulmasının biraz zaman alacağını söyledi. Ben bunu yazdığım sıralarda, Google’ın Panda’yı sunmasına yaklaşık üç ay vardı. Yapılan düzenlemeler hakkında ara sıra raporlar alıyorum, ama şunu söyleyebilirim ki sitelerin yaklaşık % 98’i site içi içerik kalitelerinde değişiklikler yaparak, Panda sorunundan kurtulmayı umuyordu.

Panda ilişkili sıralama düşüşlerini hala görüyorum, siteyi pandadan kurtarmanın sadece siteyi geliştirmek ile olamayacağını, kullanıcının fazlasıyla tercih ettiği sitelerin rakiplerine göre daha şiddetli bir şekilde avantaj elde edeceğini düşünüyorum.

Site içi kalite kontrolü her zaman çok iyidir. Panda yeniden sunum süresi ile çakışan trafik kayıplarından dolayı sorun yaşayan her web sitesinin kapsamlı bir şekilde site denetlemesi yapmasını halen öneriyorum. Çoğu durumda, kalite sorunlarını düzeltmek ( sayfa hızı gibi problemleri, canonical sorunları ve yanlış URL yapılarını ) sıralama geliştirme de olumlu sonuçlar gösterebilir. Ama sitenizi kendi türleri arasında en iyi olan haline getirmenin çok büyük öneme sahip olduğunu düşünüyorum.

Ve bu hiç kolay değildir.

Birçok e-ticaret sitesini gözden geçirdim, bunların birçoğu yıllardır Panda’dan etkilenen sitelerdi. Çok azının Panda’dan kurtulabildiğini gördüm. Birçoğu iç SEO optimizasyonu konusunda bizimle çalışarak sitelerinin denetlemelerini yaptırdı. Bazı durumlarda, site kurtulamadı çünkü yayıncılar sitede gerekli değişiklikleri yapamadılar. Ama, çok az sayı da site belirgin değişiklikler yaptı ve halen bazı sıralama düşüşleri ile karşı karşıyalar.

 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim