Ocak 2020 Google Çekirdek Güncellemesi

Ocak 2020 Google Çekirdek Güncellemesi

2020 Yılının İlk Google Güncellemesi Geldi!

Google, bu ay yeni bir temel algoritma güncellemesini daha hayata geçiriyor. Google’ın resmi kaynaklarından, bu temel algoritma güncellemesinin çok yakında devreye gireceği duyuruldu! Bu yüzden, Google sıralamalarındaki değişime şimdiden hazır olun. 
Google’ın bir Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ilgili algoritma güncellemesinin aslında geçtiğimiz pazartesi günü aktif hale geleceği söylenmişti. Yani şu an devrede! 

Ocak 2020 Çekirdek Güncellemesiyle İlgili Google’dan Gelen Bu Açıklama Şöyle:

“Bugün, yeni bir temel algoritma güncellemesini daha devreye alıyoruz. Bu güncelleme, her yıl, 3 veya 4 kez yaptığımız temel güncellemelerden bir tanesi. Güncellemenin ismi “Ocak 2020 Çekirdek Güncelleme”. Bu algoritma güncellemesiyle ilgili yapılması gerekenler, daha önceki güncellemelerde, rehber niteliğinde yapmış olduğumuz açıklamalarla aynı nitelikte.”
Yani Google, bunun oldukça etkili ve büyük bir güncelleme olduğunu doğrulamış oluyor. 
Google, Twitter üzerinden yapılan bu açıklamanın ardından, sadece bir saat sonra yeni bir açıklama daha yaptı. Ve güncellemenin artık yayında olduğunu söyledi. Tüm veri merkezlerinin, güncellemeyle birlikte aktif halde olduğunu da ekledi. 
Bu tür aksiyonlar, güncellemenin sadece birkaç gün içerisinde tüm internet dünyasını etkileyeceği anlamına geliyor. 
Bundan bir önceki temel algoritma güncellemesi Eylül ayında hayata geçmişti. Ve birçok webmaster ve SEO uzmanı, Eylül güncellemesinin pek de etkili olmadığı söylemişlerdi. 
Yine, geçtiğimiz Kasım ayında da büyük bir algoritma güncellemesiyle karşılaştık; ama Kasım güncellemesi daha çok “Yerel SEO” açısından etkiliydi. 

Ocak 2020 Çekirdek Güncellemesinden Etkilenen Siteler Ne Yapmalı? 

Temel algoritma güncellemelerinde, bildiğiniz gibi, web siteniz herhangi bir etkiye maruz kaldığında, kesin olarak uygulayabileceğiniz bir SEO tekniği bulunmuyor. SEO kalitenizi, denetiminizi; bir algoritma güncellemesi olsun veya olmasın, sürekli olarak en yüksek seviyede tutmanız, en temel kural! 

Çekirdek Güncellemesi Nedir? Bilmeniz Gereken Detaylar 

Güncellemenin, global olarak tüm siteleri etkileyeceği açık. Bu yüzden, Türkiye’deki siteler de etkilenecektir. Geçmişte, “Hız Güncellemesi” sürecinde olduğu gibi, Çekirdek Güncelleme de herhangi spesifik bir noktaya hedeflenmiş değil. 
Bu tür temel algoritma güncellemelerini çok iyi anlatan bir benzetme var. Örneğin; en çok sevdiğiniz filmlerin listesini yapıyor olduğunuzu düşünün. 2015 yılındaki film listenizle, 2020 favori film listeniz birbirinden farklı olacaktır! Yeni filmler, doğal olarak, listede size göre daha üst sıraları hak ediyor olabilir. 
Google’ın çalışma prensibi de bu şekilde. Bu benzetmeden çıkarabileceğimiz en temel sonuç, sürekli değişimin ve yenilenmenin Google için de önemli olduğu. Bu da gayet mantıklı bir durum. 
Örneğin, web sitenizdeki bir sayfa, performans düşüşü gösterirse; bu sayfaya güveniniz SEO ve kalite bakımından tam ise, moralinizi bozmayın! Çünkü yukarıdaki benzetmeyi hatırlarsak; bazı filmler asla eskimezler. Popüler olmayabilirler ama uzun yıllar boyunca birçok insan için birer kült filmdirler. Emek verdiğiniz sitelere ya da sayfalara da bu gözle bakabilirsiniz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim