E-Ticaret SEO Çalışmaları Neden Uzun Solukludur?

E-Ticaret SEO Çalışmaları Neden Uzun Solukludur?

E-ticaret siteniz için gerçekleştirdiğiniz SEO çalışmaları sabır gerektirir. Çünkü uzun soluklu bir süreçtir. Peki neden? Cevaplarını, bu makalemizde bulacaksınız. 
Sektörün önde gelen köşe yazarlarından Trond Lyngbø, henüz 4 Mayıs’ta yayınladığı makalesinde, bu soruya şu şekilde cevap veriyor. 
Eğer bir e-ticaret siteniz varsa ve daha çok müşteriye ulaşmak istiyorsanız SEO çalışmaları geliştirmeniz kaçınılmazdır. Bu çalışmalarla birlikte adım adım başarıya koşmak varken başınıza gelebilecek en kötü şey, SEO çalışmalarına ara verdiğiniz için karşılaşacağınız düşüşlerdir! 
Bu hataya düşmemeniz için uymanız gereken genel kural şudur. E-ticaret siteniz için yapacağınız SEO çalışmaları kesintisiz ve uzun soluklu olmalı. Çoğu kişinin düştüğü hataya düşmeyin. SEO’nun size kazandıracağı getiriler ilk başta çok küçük görünebilir ama zaman geçtikçe bu getirilerde ivmeli bir artış gözlemleyeceksiniz, satış oranlarınız dahil!
Sık sık uyarıyoruz. Kendisini SEO uzmanı, danışmanı olarak tanıtarak kısa vadede site trafiğinizde büyük artışlar gerçekleştiren çözüm ortaklarınız aynı başarıyı uzun vadede de göstermeliler. 

Eski Alışkanlıklardan Kurtulun!

E-ticaret sitesinin SEO çalışmaları için düzenli olarak bütçe ayıramayan işletmeler, ne yazık ki eski yöntemlere takılı kalıyorlar. Buradaki kayıpları, en az şimdiye dek yaptıkları tüm çalışmaların çöpe gitmesi kadar büyük oluyor! 
SEO çalışmalarının belirli bir süre için değil, sürekli olarak aktif bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Bir E-ticaret sitesinin başarılı olması için aşağıdaki SEO tekniklerinin devamlı olması şart:
*Strateji belirlemek için arama ve analytics verilerine bağlı kalınması
*Müşteri odaklı bir site yapısının ve bilgi mimarisinin devam ettirilmesi
*Arama verilerini karşılayan içerik üretimi ve dağıtımı
*Süreçlerde, edilgen değil, tam aksine erken adım atılması ve problemlerin önüne geçilmesi
*E-mağazalar için en güncel, en etkili SEO pratiklerinin hayata geçirilmesi
Tüm bu maddeler, bir anda oluşturulacak değil, sürekli olarak takip edilmesi gereken SEO tekniklerini içeriyor. 

Dataya, Bilgiye Dayalı SEO Stratejiniz Nasıl Katkılar Sağlayacak?

Diyelim ki, tüm temel SEO çalışmalarını gerçekleştirdiniz ve bu çalışmaların uzun soluklu bir şekilde devam etmesine karar verdiniz. Arama ve analytics verilerini SEO stratejinize sürekli olarak dahil ettiğinizde size şu tür katkılar sağlayacaktır:
Tercih ettiğiniz anahtar kelimelerin gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilirsiniz. 
Gerçek anlamda satış getiren arama terimlerini keşfedersiniz. Daha da ötesinde, web sitenizi bu arama terimlerine göre yeniden organize edebilirsiniz.
Web sitenizdeki içeriklerin müşterilerin beklentilerini, ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığını bilirsiniz. 
İçerik ve site mimarinizin alışveriş için uygunluğunu gerçek verilerle test edersiniz. 
Olası problemlerle ilgili, marka itibarınıza zarar gelmeden ve satış kaybı yaşamadan, önceden önlem alır ve aksiyona geçersiniz.  

Sitenin Sürekli Olarak Gözlemlenmesi Stratejiye Katkı Sunar 

Tüm bu süreçleri doğru bir şekilde hayata geçirdiğinizde e-ticaret sitenizin trafiği ciddi oranlarda artış gösterecektir. Bu da size; müşterileriniz, hedef kitleniz ve takipçilerinizle ilgili; onların davranışlarını analiz edebilmeniz açısından ek bir fırsat sağlar! Bugün pazarlamanın hangi alanını araştırırsanız araştırın, göreceksiniz ki herkes, müşteriyi daha iyi anlamanın peşinde!
Daha somut bir örnek vermek gerekirse. Örneğin, önünüze gelen verilerde tüketicilerin çoğunun “çamaşır makinesi + çok yıkama” gibi aramalar yaptıklarını, aslında daha büyük, yüksek hacimli çamaşır makinesi aradıklarını fark edebilirsiniz. Böylece, müşterilerinize aradıklarına yönelik ürünler sunabilir, rekabette hem hızlı hem de büyük bir fark yaratabilirsiniz. Örnekleri çoğaltmak mümkün!

Sonuç:

Sözü fazla uzatmadan, E-ticaret sitelerinin SEO çalışmalarını mutlaka ama mutlaka uzun dönemli olarak planlamaları şart diyerek bitirelim. Big Data’nın popülerliğini hala koruduğu, en büyük markaların sanal mağazalara ciddi yatırımlar yaptıkları günümüz iş dünyasında SEO, sizin için en öncelikli ihtiyaç!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim