Google’dan Küçük Bir Algoritma Güncellemesi Daha!

Google’dan Küçük Bir Algoritma Güncellemesi Daha!

Google, geçtiğimiz hafta arama sıralamaları algoritmasında küçük bir güncelleme yaptığını doğruladı. Eğer web trafiğinizde veya sıralamanızda bir değişim yaşadıysanız, sebebi bu yeni algoritma güncellemesi olabilir. 
Google’dan Danny Sullivan, Twitter hesabı üzerinden şöyle bir açıklamada bulundu: “Bu hafta, temel bir algoritma güncellemesi yapmadık. Ama, arama sistemiyle ilgili küçük bir güncelleme yaptığımız doğru.” 
Devamında, şu açıklamalar da yer aldı: “Ana algoritmamız, daima güncellenir. Eğer temel bir güncelleme olursa, bunu sizlerle paylaşıyoruz. “searchliaison” Twitter hesabı üzerinden bu tür haberleri takip edebilirsiniz.”

Güncellemenin Boyutu

Bildiğiniz gibi Google, rutin bir şekilde arama sisteminde sık sık güncellemeler gerçekleştiriyor. Buradaki amaç, kullanıcıya en iyi sonuçları gösterebilmek. Bu tür algoritma güncellemeleri, kimi zaman çok küçük oranda siteler için etkili oluyor. Bazen de, güncellemeden neredeyse tüm siteler etkileniyor. Son güncelleme, küçük boyutlu olduğu için etkilenecek sayfa sayısının az olduğu düşünülüyor. 

Güncellemeden Kimler Etkilendi?

Henüz, haber yeni olduğu için bu sorunun cevabı kimsede yok. Zamanla öğreneceğiz. Google tarafından da konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama gelmedi. 

Ne Yapmalı?

Eğer sıralamanızda veya web trafiğinizde herhangi bir değişimle karşılaşmadıysanız, herhangi bir aksiyon almanıza gerek yok. SEO stratejinizi ve takviminizi aynı şekilde devam ettirin. Fakat, olumsuz yönde bir değişim yaşadıysanız, Google’ın aşağıdaki (bir önceki algoritma güncellemesi ile ilgili) önerisine bir göz atın:
“Her gün, arama sonuçlarını daha kaliteli hale getirmek için güncellemeler gerçekleştiriyoruz. Bazı güncellemeler belirli alanlara spesifik olarak yapılıyor. Bazıları ise çok daha geniş kapsamlı ve temel algoritma değişimlerini içeriyor. Geçtiğimiz ay içerisinde bu anlamda temel bir güncelleme yapmıştık ve bu haberi sizlerle de paylaştık. Bu tür güncellemelerle birlikte bazı siteler yerini kaybederken, diğerleri daha iyi sonuçlarla karşılaşabilir. Şu an, herhangi bir olumsuz nitelik taşımadığı halde, sıralamalarda gerileyen sitelerin olması gayet normal. Çünkü asıl amaç, hak ettiği yere gelemeyen siteleri ödüllendirmekti. Yani, sitenizle ilgili herhangi bir problem olmadığı halde, sıra kaybetmiş olabilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaştıysanız, alabileceğiniz herhangi ek bir aksiyon yok. İyi içerikler üretmeye odaklanmanız yeterli.” 

Algoritma Güncellemeleri Ne Anlama Geliyor?

Google güncellemeleri, sitelerin arama sonuç sayfalarındaki sıralamalarını etkileyen sistem değişiklikleridir. Yukarıda da açıklanmış olduğu gibi, bazı güncellemeler spesifiktir yani sadece belirli bir grup siteyi etkiler. Bazıları ise büyük ve temeldir ve neredeyse tüm web sitelerini etkiler.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim