E-Ticaretin Site Yükselişine Etkisi

E-Ticaretin Site Yükselişine Etkisi

E-Ticaretin Yükselişi

Son yıllarda dünya ile paralel olarak ülkemizde de büyük bir artış gösteren e-ticaret sektörü bunun sonucunda iyi bir seo çalışmasına ihtiyaç duymuştur. Özellikle teknoloji ve elektronik alanda gelişme yaşayan e-ticaret günden güne seo ile ilişkili bir hale gelip seo olmazsa e-ticaret olmaz iç güdüsünü uyandırmıştır. Kısacası seo=e-ticaret formulünü oluşmuştur. Dolayısıyla her i-ticaret yapan kurum veya kuruluşlar artık seo çalışmalarını yapmak zorunda ve seo hakkında danışmanlık hizmetlerine ihtiyaç duymaktadır. E-ticaret’te seo çalışması çok iyi analiz edilip, stratejiler geliştirilip daha sonra seo çalışmalarının uygulanması aşamasına gelinmelidir. Çünkü binlerce, on binlerce e-ticaret işi yapan kurum ve kuruluşlar vardır. Özellikle üzerinde seo çalışması yapılacak olan hedef anahtar kelimeler iyi analiz edilip rakiplerin eksi yönlerini bulup ondan sonra çalışmalar uygulanmaya başlanmalıdır.

E-Ticaret Anahtar Kelimeleri

E-ticarette arama motorlarında ve seo çalışmasında başarılı sağlamak için hangi rakip hangi kelimeler üzerinden ziyaretçi veya müşteri çekmiş, nasıl bir seo çalışması yürütülmüş, içerikleri nasıl hazırlanmış, görseller ne şekilde kullanılmış, nerelerden ne şekilde baclinkler alınmış, ziyaretçileri en çok neye ilgi duyuyor, tasarım nasıl bir yapıya sahip gibi soruların cevapları aranmalı stratejiler geliştirilmeli ve ondan sonra başarı beklenmelidir. E-ticaret ve seo ilişkisinin birleşmesini tanımlayın en büyük etken keywords yani anahtar kelimelerdir. E-ticaret tamamen anahtar kelimelere bağlı duruma gelmiştir.

E-Ticaret & Sem

Ancak e-ticaret sektöründe binlerce hatta milyonlarca anahtar kelimeler doğduğundan ve bulunduğundan her bir anahtar kelime ile ayrı ayrı çalışmak yerine en temel ve en çok kullanılan anahtar kelimeler tercih edilmeli ve onlar üzerinden çalışmalar yürütülmelidir. Çünkü farklı kelimelerle çalışmak çok fazla zaman ve maliyet kaybına neden olacağı gibi sonucunda başarısız sonuçlar da görülebilir. E-ticaret yapacak olan bir işletmenin seo çalışmalarında başarı sağlayabilmeleri ve arama motorlarından müşteri çekebilmeleri için seo ve sem(search engine marketing) yani arama motoru pazarlaması konusunda deneyim sahibi ve yıllardır bu konuda başarılı çalışmalar gerçekleştirmiş, başarılı referanslara sahip seo hizmetleri veren kişi veya kişilerden almalıdır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim