Google Görsel Aramalar için 9 Teknik

Google Görsel Aramalar için 9 Teknik

Sesli aramalar günden güne popülerliğini ve önemini artırmaya devam ediyor. Çok doğru! Fakat, uzmanlara göre, sesli aramalarla ilgili optimizasyonlara konsantre olmadan önce, görsel optimizasyonunuzu tamamlamış olmanız gerekiyor. 

Peki, Google Görsel Aramalar için hangi SEO tekniklerini kullanabilirsiniz? Sizler için, en önemli 9 tekniği maddeler halinde paylaşıyoruz! 

1. Görsellerinizin yeterli kalitede ve çekici olduklarından emin olun. Bu size, zaten herkesin bildiği bir gereklilik gibi görünebilir; ama ister LinkedIn’de, ister sosyal medya sayfalarında, markaların kullandıkları görselleri biraz incelerseniz, görsel kalitesinin yeterince önemsenmediğini sizler de fark edeceksiniz. Bunu bir fırsata dönüştürmek için, seçimlerinizde ve tasarımlarınızda biraz özenli olmanız yeterli olacaktır.

2. Yüksek boyutlu imajların sayfa yüklenme hızını olumsuz bir şekilde etkilediğini duymuşsunuzdur. Bizler de birçok yazımızda bunu sık sık dile getirdik. Fakat bir imajın boyutunu küçültmek, her zaman için aradığınız kaliteye ulaşabildiğiniz anlamına gelmiyor. Bu yüzden, özellikle görsel optimizasyonu için tasarlanmış, profesyonel yardımcı araçlar kullanın. Örneğin; JPEGmini, PunyPNG veya Kraken.io kullanabilirsiniz. 

3. İmajınızın arama sonuçlarında nasıl görüneceğini de dikkate almalısınız. Görsel boyutlarından bahsediyoruz. Örneğin; 16:9 ve 4:3 gibi standart ölçüler her zaman için daha idealdir. Google, standart dışı ölçüleri büyük olasılıkla yeniden boyutlandıracaktır. Bu da görselin kalitesini olumsuz yönde etkiler! 

4. Stok görseller eski samimiyetlerini kaybettiler. Kullanıcıda; samimiyetsiz duygular uyandırabiliyorlar. Günümüzde, pazarlama dünyası sürekli olarak kişiselleştirmeden bahsediyor. Müşterilerinizle aranızdaki ilişki, kişiye özel olmalı ve tüm pazarlama faaliyetlerinizde kalitenizi müşterinize doğru bir şekilde yansıtmak zorundasınız. Stok görseller ise, bahsettiğimiz bu kalite ve pazarlama trendlerinin çok gerisinde! Doğal, sizi yansıtan, farklı ve yaratıcı imajlar tercih edin. 

5. İmajlarınızı Google’a tanıtan en güçlü iletişim yolu, imaj dosyanızın ismidir. Bu yüzden, imaj dosyalarınızı da bir iletişim kanalı gibi düşünmelisiniz. Tabii ki buna, tek tek imajlara verdiğiniz isimler de dahil. 

6. “Alt Etiketleri” HTML’e dayalıdır ve imajınızla ilgili bir açıklama vermenize olanak sağlar. Görselinizin, ekranda görüntülenemediği durumlarda (render alınamaması, geç açılma vb.) “alt etiketleri” kullanılır. Bu da, kullanıcının, özellikle de sayfayı terk etmek yerine sayfada kalmayı tercih etmesi açısından faydalıdır. Kullanıcı, imajı görüntüleyemese bile, imaj hakkında bilgi sahibi olur. 

7. “Captions” yani alt yazılar; gösterilen imajın konusu ve açıklamasıyla ilgili bilgi sunar. Mutlaka kullanın! 

8. İmajlarınızla ilgili daha detaylı bilgi sunmak için “Descriptions”, yani açıklamalar kullanabilirsiniz. Böylece, ilgili linkler de dahil olmak üzere, o imajla ilgili tüm bilgileri kullanıcıya aktarabilirsiniz. “Descriptions” herhangi bir paylaşımda, görsele tıklandığında yeni bir sayfada görünür. Benzer şekilde, web sayfanızda kullandığınız herhangi bir imaj için de “Descriptions” oluşturabilirsiniz. 

9. İmajla ilgili, imajın kontekstini açıklayan metinler kullanın. Google, görsellerin etrafında yer alan tüm metinleri tarar ve görselin metinlerle olan ilişkisini bir süzgeçten geçirir. Hatta, metinlerin ötesinde; diğer imajlar, imaj site haritaları, sayfa başlığı, sayfa URL’si gibi diğer detayları da “ilgili olması, tutarlılık” açısından inceler! Bu yüzden, görsel seçimlerinde tüm bu detayları birlikte düşünün. Her zaman söylediğimiz gibi, tutarlılığınızı ve bütünlüğünüzü korumaya çalışın.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim