En Önemli 6 SEO Stratejisi

En Önemli 6 SEO Stratejisi

Eğer bu çok önemli 6 SEO stratejisini ihmal ederseniz, açık konuşmak gerekirse, başınıza iş gelebilir! 

Schema Markup

Google’ın en temel hedefi, arama yapan kullanıcılara en iyi deneyimi sunmaktır. Bu amaçla, oldukça karmaşık algoritmalar kullanır ve böylece kullanıcılar bir arama yaptıklarında, hedefledikleri bilgilere kolayca ve hızlı bir şekilde ulaşabilirler. 

Google’ın, web sitenizle arama yapan kullanıcıları çok daha etkili ve kolay bir şekilde buluşturabilmesi için, şema biçimlendirme kodu kullanabilirsiniz! 

Şema (Schema), en basit tanımıyla, sitenizdeki verileri ve bilgileri organize etmenin başka bir yoludur. Şemalar, Google gibi arama motorlarına bir yol haritası çizerler. 

Örneğin, şema biçimlendirmesi yoluyla web sitenizi şu şekilde organize edebilirsiniz; yorum ve görüşler, ürün bilgisi, işletme adresi, sıkça sorulan sorular, etkinlikler…vb. 

Şema kodu, Google’a oldukça faydalı bilgiler sunar ve sitenizin ne hakkında olduğuyla ilgili önemli bir bilgilendirmede bulunmuş olursunuz. Bu fırsatı değerlendirin çünkü rakiplerinizin gerisinde kalmamanız gerekiyor. 

HTTPS

Bizim de Türkiye’de birçok web sitesinde deneyimlemeye başladığımız gibi, Google şu an HTTPS geçişi yapmayan sitelerle ilgili uyarı veriyor. “http” sitelere giriş yapmayı denediğinizde “Bu site güvenli değil” uyarısıyla karşılaşmanızın nedeni de bu! 

Özellikle de, teknolojiyle arası pek de iyi olmayan kullanıcıları (müşterilerinizi) düşündüğünüzde, böyle bir uyarının onları ciddi anlamda korkutacağından emin olabilirsiniz! 

16 yılın üzerinde, web geliştirme tecrübesi olan Greg Apel, bakın konuyla ilgili neler söylüyor:

“Birçok kişi, site güvenliğini sadece bir SSL sertifikası satın almak olarak görüyor. Halbuki işin aslı böyle değil. Ne yazık ki, hosting hizmeti sunan kurumlar da bu konuda pek yardımcı olmuyorlar. Bizlerle iletişim kurma nedenleri daha çok sertifika satışı üzerine. Keşke, site güvenliğinin SSL satın almaktan daha fazlası olduğunu da tüm müşterilerine aktarsalar!”

Site güvenliği, oldukça detaylı bir konudur ve ayrı bir bütçe gerektirir. Bu yüzden, mutlaka profesyonel bir ajanstan yardım alın. 

Google+ 

Yine ülkemizde de yaygın trende baktığımızda Google+’a büyük bir ilgi olduğunu söylemek zor. Fakat, küresel ölçekte işler değişiyor. Amerika Müşteri Memnuniyeti İndeksi’nin yakın zamanda gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre Google+ sosyal medya kanalları içerisinde memnuniyetin en yüksek olduğu sosyal medya kanalı! Evet, Google+ popüler değilmiş gibi görünüyor ancak bu araştırma müşteri memnuniyeti üzerine yapılmış. 

Eğer Google bir işe girişmişse, altında mutlaka değerli bir hedef vardır. Google+ da bunlardan birisi. Google+’ta paylaştığınız her bir postun kendine özgü ayrı bir URL’si olduğunu biliyor muydunuz? Yani, arama sonuçlarında görünen bir URL’den bahsediyoruz! 

Kısacası, eğer Google+’ta düzenli olarak paylaşım yaparsanız (anahtar kelime yönünden zengin içeriklerle) Google sıralamalarında size oldukça büyük bir avantaj sağlayacaktır. 

Sesli Aramalar

Sesli aramalar yükselişte. Son birkaç makalemizde bu konuya değinmemizin nedeni de buydu. Google verilerine göre, kendi mobil uygulamasında ve Android cihazlarda yapılan aramaların %20’si sesli aramalardan oluşuyor! Amazon Echo, Google Home, Siri veya Cortana gibi kişisel asistanlar bu ölçüme dahil edildiğinde, sesli arama sayısı, toplamda diğerlerinden daha yüksek! 

İçeriğin krallığını devam ettirdiği günümüzde, sesli aramaları tüm içerik üretim süreçlerine dahil etmek gerekiyor. 

Site Analizi

Dünya genelinde, yeni müşterileri için mutlaka site analizi yapan SEO profesyoneli oranı %43 seviyelerinde ve bu rakam hiç de iç açıcı değil. Çünkü, bir analiz yapmadığınızda hangi yöne gideceğinizi bilemezsiniz! Doğal olarak, profesyonel bir SEO stratejisi oluşturamazsınız. 

Bing

Bing de her ne kadar popüler olmasa da, yerini halen koruyor. Bing’in şu an aramalar pazarındaki payı %23. Bu hiç de küçük bir pay değil. Bu yüzden, ihmal etmek yerine, SEO stratejinize dahil etmenizde yarar var. 

Sitenizi Bing’de de öne çıkarmak için yapacağınız çalışmalar, size aşağıdaki gibi faydalar sunacaktır:

• Rekabetin daha az olduğu bir yer. Haliyle, sıralamalardaki başarı şansınız daha yüksek. 

• Sıralamalardaki yerinizi daha hızlı bir şekilde güncelleyebiliyorsunuz. 

• Reklam fiyatları daha uygun.

• Sitenizin sıralamalardaki yeri ve kurallar konusunda daha şeffaflar. Benzer şekilde, sıralamanızı iyileştirmeniz için neler yapmanız gerektiğini de daha net ifade ediyor. 

• Yerel SEO’da öne çıkmak için “Bing Places for Business”tan faydalanabilirsiniz. 

Bitirirken:

İşte, mutlaka dikkate almanız gereken 6 SEO stratejisi. Sitenizin eksik kaldığını düşündüğünüz maddeleri hemen şimdi uygulamaya başlayın. Yardım gereken noktalarda SEOcu ile iletişime geçmekten çekinmeyin.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim