Şirketler SEO'ya Bakış Açılarını Tazelemeli

Şirketler SEO'ya Bakış Açılarını Tazelemeli

Belirli anahtar kelimelerde ön plana çıkmak için yapılan SEO çalışmalarını hemen herkes duymuştur! Yazar Garrett Mehrguth bu makalesinde B2B şirketlerin SEO’ya bakış açılarını tazelemeleri gerektiğini söylüyor. Bakalım neden böyle düşünüyor?
Belirli bir kelime ile arama yapıldığında ilk sırada çıkmak çok yakın zamana kadar bir zafer niteliğindeydi. Bununla birlikte belirli grup kelimeler çıkartmak, 300 kelimelik blog yazıları hazırlamak, yeni bir işletme için geliştirme aşamalarında yeterli görülüyordu. 
Artık günümüzde bu birbirinin benzeri çalışmalar yeterli değil!
2017 ile birlikte artık yeni bir arama motoruyla karşı karşıyayız. Ve özellikle B2B şirketler bu değişimi SEO çalışmalarında mutlaka dikkate almalılar. 
SEO artık sitenizi anahtar kelimeler için optimize etmenin ötesinde çalışmalar gerektiriyor. Günümüzde artık şirketinizi de hedef kitlenizin size ulaşabilmesi adına optimize etmelisiniz!  
Demek istediğimiz, sitenizi arama motorları için optimize etmek istiyorsanız; ödemeli arama sonuçlarında, organik sonuçlarda ve dijital içerik yerleşimlerinde, yani her yerde ve sürekli olarak varlığınızı göstermeniz gerekiyor. 
Gelin bununla ilgili bir istatistiği paylaşalım! Arama reklamları açısından incelendiğinde, B2B şirketlerin tıklanma oranları (CTR) yaklaşık olarak %2,55’lerde. (Veri, HubSpot verisidir.)
“Advanced Web Ranking” tarafından yapılan diğer bir araştırmanın sonuçları ise, organik aramalarda ilk sırada yer almanın getirdiği tıklanma oranının %29,87 olduğunu söylüyor. 
Eğer, geleceğin fırsatlarını sürekli bir şekilde kovalamanız gereken rekabetçi bir pazardaysanız, tüm bu data ister istemez şu soruyu akla getiriyor. Yüzdelerin geri kalanı nerede? Nerede bu %67,58?
Bu yaklaşık %68’lik gizemli oran için, rekabetin doğduğu ve optimizasyon çalışmalarınızda farklılaşmanız gereken yer diyebiliriz!
Konuyla ilgili çalışmalarımızda belirli anahtar kelimeleri kullanarak yaptığımız araştırmalar var. İlginç olan şu ki, aranan kelime düşünüldüğünde birinci sıraya yerleşmesi gereken sitelerin, çok farklı içeriklere yenildiğine şahit olduk. İşte, SEO çalışmalarınızda belki de şirketinizi bile hedef kitlenize göre optimize etmeniz gerekiyor derken bundan bahsediyorduk!
Eğer web sitenizle ilgili yaptığınız SEO, optimizasyon çalışmaları sadece birinci sıraya yerleşme hedefiyle yapılıyorsa, bu çalışmalara “marka konumlandırmanızı” dahil etmiyorsanız, yanlış yolda ilerliyorsunuz demektir! Google artık belirli kelimelerde başarı göstermenizi yeterli bulmuyor. Şu an favori gösterdiği siteler daha çok o anahtar kelimelerle ilgili, tüketicilerin karşılaştırma yapabildikleri, bilgi ve değerlendirmeleri inceleyebildikleri siteler! 
Özellikle de şu orana dikkatinizi çekmek isteriz: Günümüzde B2B şirketler herhangi bir satın alma kararına gitmeden önce, 3. parti sitelerden ürün veya hizmetle ilgili yapılan eleştirileri, yorumları, değerlendirmeleri inceliyorlar. Bu şirketlerin yüzdesi %61! Bu yüzden, dijital dünyadaki varlığınızı artırmak için “yorumlar & değerlendirmeler” oldukça önem kazanmış durumda!

Bitirirken:

Özetle, SEO çalışmalarını tüm rakiplerinizin de yürüttüğünü varsayarsak, fark yaratmak ve öne çıkmak için kendinizi farklılaştırmalısınız. Teknik SEO’nun yanında, marka konumlandırması da dikkat etmeniz gereken önemli kriterlerden. Değerlendirme veya şikayetler ile ilgili tüketicilerin sık sık göz attıkları sitelerde, forumlarda yer almak için neler yapabilirsiniz? İşte tüm bu maddeleri tekrar değerlendirmek ve aksiyon almak zorundasınız.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim