Firmalar İçin Uygulanabilecek 4 SEO Tekniği

Firmalar İçin Uygulanabilecek 4 SEO Tekniği

Bahsedeceğimiz bu 4 SEO tekniği, uzun dönemli başarınızla ilgili. Kısa dönemde başarı getirebilecek birçok SEO tekniği bulunuyor; ancak başarınızı uzun dönemli olarak devam ettirmek istiyorsanız bahsedeceğimiz bu 4 tekniği dikkate almalısınız!
Yeni bir web sitesi yayınlarken yapılan hazırlıklarda birçok işletmeci SEO’yu da dikkate alması gerektiğinin farkında. Ancak, ne yazık ki kimi start-up’lar SEO’yu bir yatırım olarak görmek ve başarılarını uzun dönemli olarak planlamak konusunda yetersiz kalabiliyorlar. Konuyla ilgili global rakamlar da bir taraftan üzücü, diğer taraftan ise bir fırsatı çağrıştırıyor. Şu an yeni kurulan şirketlerin sadece %17’si bir SEO stratejisine sahipler! Rakamın bu kadar düşük olması elbette üzücü; ama eğer bu hataya düşmek yerine bir SEO stratejisi oluşturursanız, bu oran büyük bir fırsatın habercisi!
İyi bir SEO stratejisi, organik aramalarda site trafiğinizi %1000 artırabilir. Bu rakamı veren isim “RankSense Inc” kurucusu ve CEO’su Hamlet BATISTA! 
Elbette, SEO’da başarılı olmak istiyorsanız; stratejileriniz uzun dönem için de hazır olmalı. İşte bu hazırlıklara dahil etmeniz gereken 4 teknik şu şekilde:

1. Aylık Başarı Heyecanına Kapılmayın

Google, web sitelerinin sıralamalardaki yeri hakkında karar verirken, oldukça spesifik kriterler kullanır. Bununla birlikte, bu kriterlerde çok ani değişimler olabildiği de bilinen bir gerçek. En popüler SEO tekniklerinden birisi, bildiğiniz gibi Google’ın nasıl çalıştığını kavramaya çalışmak ve ters mühendislik metoduyla ilerlemek. Bunun için de herkes anahtar kelimeler üzerine yoğunlaşıyor. Anahtar kelimeler ve hakkında yapılan detaylı SEO çalışmaları gerçekten de etkili olsa da algoritma değişimleriyle baş edebilmeniz için uygulayabileceğiniz ek teknikler de var! Sektörünüzde en iyi olmak için odaklanmalısınız.
Web içeriğinizin rakiplerinizinkinden ayrışmasına, bilgilendirici olmasına dikkat edin. İşin aslı, web içeriğiniz ve paylaştığınız yazılar o kadar iyi olmalı ki, Google kendini, sizi ödüllendirmek zorunda hissetmeli! Ve bunu başarmak hiç de zor değil. 

2. Google’ın Özellikli Alanlarında Görünür Olmaya Çalışın

Çok yakın zamanda sizlerle Google Featured Snippets, yani özellikli kutucuklarla ilgili değerli makaleler paylaşmıştık. Google, kullanıcı memnuniyeti üzerine odaklıdır, bu yüzden şu anda arama yapan kullanıcıları, linkler arasında kaybolmasınlar diye kendi özellikli alanlarına da yönlendiriyor. Duruma kullanıcı açısından yaklaşırsak, Featured Snippet gibi özellikler, arama yaptığımızda işimizi gerçekten de kolaylaştırıyor. Karşımıza çıkan web sitesinin neyle ilgili olduğunu hemen anlayabiliyoruz ve bu bize zamandan da kazandırıyor. 
Bu özel alanlar dışında, organik aramalarda nasıl göründüğünüzü bir kullanıcı gözünden inceleyin. Organik aramalarda sitenize yönlendirme yapan linkler; yeterince açıklayıcı mı? Sizi ve ürünlerinizi, başarılı bir biçimde tanıtıyor mu? Kullanıcının sitenizi tıklamak veya tıklamamak konusunda hızlı bir şekilde karar verebileceği nitelikte mi? Bu soruları kendinize de sorarak, gerekli optimizasyonları gerçekleştirin. 

3. Birbiriyle Çakışan İçeriklerden Kurtulun!

Eğer ki amacınız, SEO’da uzun dönemli bir başarıysa (ki herkesin öyledir), organik aramalarda yükselmenizin önündeki en büyük engellerden birisi, sitenizde, birbiriyle çakışan (birbirinin aynısı) içeriklerdir! Yani “duplicate content”. 
Bu tür çakışan içeriklerin problemi, sayfaların bireysel olarak değerlendirildikleri mantığa ters bir durum teşkil etmeleridir. Eğer iki sayfa, birbirine çok benzer özellikler sergiliyorsa, birbirleriyle yarışıyorlar demektir. Bunun da hiçbir mantığı yok! 
Bu tür hatalardan kaçınmak için SEO danışmanınıza, ajansınıza “canonical URL” ve “301 redirects” tekniklerini danışın ve yardım isteyin.
Birbirinin aynısı olan içerikler, sitenize sadece zarar verir. 

4. Eskimiş İçeriklerinizi Tazeleyin!

Düşünün, Türkiye’nin en önde gelen pazarlama dergilerinden birisi, sizi kendi web sitesinde kaynak olarak gösterdi diyelim. Bu bir makale de olabilir; ürettiğiniz değerli bir bilgi de… Veya bir PR kampanyası da yayınlamış olabilirsiniz. Diyelim ki bu çalışmalar site trafiğinize %45 kadar bir artış getirdi. 
Yine farz edelim ki, bu başarının ardından aylar geçti. Siz de “permalink”, yani kalıcı linkler ile ilgili yeni bir yapılanmaya gittiniz. Fakat bunu yaparken URL’lerinize yeniden yönlendirmeler yapmadınız. İşte bu tür; küçük ya da ayrıntı gibi görünen hatalar, sitenize büyük kayıplar yaşatabilir.
Girişimciler, web siteleri için özel bir konumu (başarısı) bulunan linkleri daima kontrol etmeli ve güncel tutmalılar. Çünkü bu sayfalar, daha az trafik çeken diğer sayfaları da besler! 

Sonuç:

İyi bir SEO stratejisi, şirketin büyümesini hedefler. Bu büyüme hedefine ulaşmak için düşünülmesi gereken çok farklı alt başlıklar bulunuyor; web trafiğini artırmak vb. Pazarlama stratejileri oluştururken, SEO stratejisini ihmal etmek, kolayca düşülen bir hata! Fakat, uzun dönemli bir başarı için SEO stratejisi olmazsa olmazlar arasındadır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim