Yeni Başlayanlar için En Etkili 7 SEO Tekniği

Yeni Başlayanlar için En Etkili 7 SEO Tekniği

SEO ihtiyacınız henüz başlangıç aşamasındaysa binlerce TL yatırım yapmanıza şimdilik gerek yok. Eğer bu konuda tecrübeniz yoksa, onu da dert etmeyin! Sizler için 2017 (Mayıs) trendlerine uyumlu en etkili 7 tekniği paylaşıyoruz. 

1. İyi Bir SEO Eklentisine Sahip Bir Web Sitesi Tercih Edin!

Öncelikli adımlarınızdan birisi, doğru site seçimi. Örneğin, Wordpress gibi bir site geliştiricisi harika bir tercih olurdu. Aslına bakarsanız bu tür web geliştirme yardımcı araçlarının fiyatları oldukça uygun. Kullanımları da oldukça kolay. En güzel yanı ise, otomatik olarak size destek sunacak bir SEO yapıları (eklentileri) var! Bu tür araçlar kullandığınızda, sitenizin responsive olması, mobil uyumlu olması gibi ek ihtiyaçlarınız da ortadan kalkmış olur. Tercih ettiğiniz web geliştiriciler ayrı bir SEO Eklentisine sahip olursa, bunun size sağlayacağı ek avantajlar bulunuyor (Örneğin; başlık etiketlerinizi ve meta açıklamaları daha etkili yönetirdiniz. Wordpress bu tür bir SEO eklentisine sahiptir).

2. Hitap Edeceğiniz Pazarı (Niş) Çok İyi Seçmelisiniz!

Site tercihinizin ardından, şirket hedeflerinizi belirlemek size çok etkili avantajlar sağlayacaktır. Çünkü sonraki adımlarda optimizasyon çalışmalarınız için gerekli olacak anahtar kelimeleri de bu hedefler doğrultusunda belirleyeceksiniz. Bu tür ayrıntılı çalışmalar mutlaka yapılmalı. Çünkü sizi, rakipleriniz arasında farklılaştırır ve öne çıkarırlar. Böylece, sizle karşılaştırıldığında daha büyük bütçeli yatırım yapan rakiplerinize karşı geri planda kalmazsınız. 

3. Site İçi Optimizasyon

Sitenizle ilgili direkt olarak bir optimizasyon çalışması yapmanız mutlaka gereklidir. Yukarıda bahsettiğimiz web site geliştirme araçları sizler için otomatik olarak birçok teknik ayarı gerçekleştirecektir. Ancak, size düşen görevler de var. Örneğin; kendi ürettiğiniz özgün içerikler, zengin makaleler!
Tüm içeriklerinizi mümkün olduğunca kaliteli bir şekilde kategorilere hatta alt kategorilere ayırın. Buna, hedeflediğiniz anahtar kelimeleri içeren başlıklar da dahildir. İçeriklerinizin kaliteli olmasına, bilgilendirici olmasına ve en azından birkaç yüz sözcükten oluşmasına özen gösterin. Çok kısa olmamalılar ve gelişigüzel yazılmamalılar. Hazır bu çalışmaları sitenize yüklerken, gerekli site içi optimizasyonları da sağlayın; başlık etiketlerini girmek ve meta açıklamalar eklemek…gibi.

4. Düzenli Bir Blog

Yukarıda kısaca değindik ama bu madde çok önemli! Günümüz online ve SEO dünyasında düzenli olarak içerik girilen bir blog sayfasına sahip olmak, en etkili stratejilerden birisidir! Her hafta en azından iki blog paylaşımı yapmaya çalışın. Okuyucu olarak hedeflediğiniz kitle, bu yazıları okuduğunda memnun kalmalı. Detaylı, faydalı bilgiler içeren, rakiplerinizin henüz değinmediği konularda içerikler paylaşın. 
İçeriklerin; orijinal, pratik ve estetik olmaları gibi kriterler önemlidir. Bu yüzden mümkünse disiplinli çalışın. Kendinize bir editör takvimi oluşturursanız işiniz kolaylaşır. Video içerikler popülerliklerini koruyor. İçeriklerinizi görsel ve videolarla zenginleştirin!

5. Site Dışı Yayın Takvimi

İçerik ve içerik pazarlaması gibi site içi stratejilerin dışında, site dışı olarak ifade edilen teknikleri de hayata geçirmelisiniz. Bunlardan biri de link geliştirme çalışmalarıdır! Evet, backlinkler’den bahsediyoruz. Sizin sitenizi öneren veya yol gösteren ne kadar çok sayıda link kazanırsanız ve bu sayfalar ne kadar kaliteliyse; size sağlayacağı geri dönüş de o kadar büyük olur. Site otoriteniz o derecede artar! Otoritenizin artması demek, sıralamalarda üst sıralara yükselmek demektir. 
Bu noktada spam davranışı sergilememeye dikkat edin. En güvenli ve etkili yollardan biri, siteniz dışında başka sitelere içerik üretmek! Böylece, sizi de referans gösterecek ve sitenizin linkini de paylaşacaklardır. Belirli bir konuda uzmanlığınız varsa, bu yöntemin başarılı olacağını garanti ediyoruz. 

6. Entegre Edilmiş Sosyal Medya Hesapları

Sosyal medya çalışmalarının SEO’ya katkısı, direkt olmasa bile dolaylıdır ve mutlaka işe yarar! Bu yüzden, tüm sosyal medya kanallarında aktif olmaya özen gösterin. Yayınladığınız blog içeriklerini bu kanallarda da paylaşabilirsiniz. Hatta, içeriklerinizi belirli bütçelerle öne çıkarabilirsiniz. Tüm bu çalışmalar sosyal medyada daha çok paylaşılmanızı sağlar ve görünürlüğünüz de direkt olarak artacaktır. 

7. İyi Bir Raporlama Stratejisi 

Son olarak, yaptığınız tüm çalışmaların ne kadar efektif olduğunu ölçmeniz gerekiyor. Böylece hangi adımlarda değişiklik yapmanız gerektiğini tespit edebilirsiniz. Bu konuda en iyi başlangıç araçlarından biri Google Analytics’tir. Bu araç yardımıyla organik trafiğinizi ölçerek gözlemleyebilirsiniz.

Bitirirken:

Bu 7 adımı dikkate alıp uygulayarak, aramalarda en üste yerleşeceğinizi garanti edemiyoruz; fakat bu teknikleri kullandığınızda, başlangıç aşaması için doğru yolda emin adımlarla ilerliyor olacaksınız!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim