Google Benim İşletmem Soru ve Cevaplar Özelliği

Google Benim İşletmem Soru ve Cevaplar Özelliği

Google Benim İşletmem üzerinde, bir “Sıkça Sorulan Sorular” listesi yaratabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu özelliği kullandığınızda, hem şirketinizi bir adım daha öne çıkaracak, hem de rakiplerinizden farklılaşacaksınız! 
Google’ın şu anda, “Benim İşletmem” platformuna sürekli olarak yeni özellikler getirdiğini söyleyebiliriz. Gönderi yayınlama, fotoğraf paylaşımı, videolar, yer ayırtma, işletmeyle ilgili açıklamalar, değerlendirmeler gibi birçok farklı özelliği beraberinde taşıdığı için, “Google My Business” profilinizin mutlaka bir optimizasyon çalışmasından geçmesi gerekiyor.
Eğer yerel bir işletmeyseniz, bu optimizasyonları kendiniz yapabilir veya dijital bir ajanstan yardım talep edebilirsiniz.

Şirketinize Gelen Sorulara Cevap Verin 

Şu an “Google Benim İşletmem” sayfalarında en çok trafiğe sahip özelliklerden birisi de FAQ, yani bizim Türkçe’de SSS dediğimiz sıkça sorulan sorular bölümleri. Bu alanda, gerçek kişiler (ki onları potansiyel birer müşteri olarak görebilirsiniz) şirketinizle ilgili merak ettikleri soruları soruyorlar. 
İşin ilginç yanı, birçok işletme, bu özelliğin farkında bile değil! Hal böyle olunca, müşterilerden gelen soruları, işletmeler değil, sayfayı ziyaret eden diğer kullanıcılar soruyorlar. Bunun yarattığı dezavantaj ise, insanların yanlış bilgilendirilmesi oluyor! Bu yüzden, Google Benim İşletmem üzerinde bu özelliği mutlaka keşfedin ve aktif olarak her gün kontrol edin. Böylece, müşterilerinizin yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçebilirsiniz.

Google Benim İşletmem Sayfasını Nasıl Kullanmalı

Birçok yazımızda ifade ettiğimiz gibi, günümüz müşterileri satın alma kararlarından önce internette mutlaka; kısa veya uzun, bir ön araştırma yapıyor… Sadece fiyatı değil, ürün bilgilerini ve işletme hakkındaki bilgileri de merak ediyor.
Bu yüzden Google Benim İşletmem “Sıkça Sorulan Sorular” özelliği, onlar için bir hayli anlamlı ve pratik bir kaynak. İşin zorlayıcı yönlerinden birisi de şu: Google, size herhangi bir soru sorulduğunda, herhangi bir uyarıda bulunmuyor. İşletmenize bir soru sorulup sorulmadığını fark etmenin tek yolu, GBİ’ye giriş yapmak. En iyisi, günlük kontrolü alışkanlık haline getirmek!
Telefonunuza Google Haritalar uygulamasını indirirseniz, çok pratik bir şekilde bu kontrolü sadece giriş yaparak gözlemleyebilirsiniz. Yani, aslında masa başında olmanız da şart değil ve bahsettiğimiz bu kontrol oldukça pratik bir işlem.
GBİ’deki bu özellik; yorum, görüş ve şikayetler için tasarlanmış olmasa da, birçok kullanıcı sizi bu anlamda şaşırtabilir. Harika bir yorumla da karşılaşabilirsiniz, marka değerinize zarar verebilecek acımasız bir şikayetle de!

Soru ve Cevapların Avantajları 

Google Benim İşletmem, “Sıkça Sorulan Sorular” özelliğinin en iyi yanlarından birisi de şu: Soruları, kendiniz hazırlayabiliyorsunuz. Soruları doğru seçtiğinizde (ki hazırlaması kolaydır, çünkü müşterilerin hangi soruları sıklıkla sorduklarını her işletme bilir), bunun size önemli bir SEO avantajı getireceğinden emin olun!
Kendinizi, müşterilerinizin yerine koyun. Aradığınız soruya anında yanıt bulan, işinizi kolaylaştıran bir işletmeye siz de değer vermez miydiniz?



Yorumlar

bir işletmeyi yanlışlıkla shiplendim geri nasıl çıkabilirim

Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim