Google Chrome Güncellendi! İşte Yeni Özellikleri

Google Chrome Güncellendi! İşte Yeni Özellikleri

Google Chrome 69’un Yeni Özellikleri

Geçtiğimiz hafta Salı günü, Google, Chrome’un güncelleştirilmiş yeni sürümü Chrome 69’u devreye aldı. Yeni sürümde, adres barı siz henüz ne aradığınızı yazmaya başlarken Google sonuçlarını size göstermeye başlıyor. Buna, kullanıcı olarak alışık olduğunuzu biliyoruz. Ama aradaki fark, artık adres çubuğunda gördükleriniz, en sık arananlar veya sizin daha önce en sık aradığınız anahtar kelimeler değil, direkt Google arama sonuçları olacak!  
Google, bu özelliğin tamamen yeni olduğunu duyurdu. 2014 beta sürümünde de benzer özellikler yer alıyordu. 2015’te ise bu özellik çok daha iyi seviyelere taşındı (versiyon 45). 

Bu Yenilik Kullanıcı Deneyimini Hedefliyor

Kullanıcı deneyimi açısından bu yenilik oldukça kullanışlı! Çünkü, Google’da bir arama yaptığınızda, genel olarak yapacağınız ilk iş açılan sayfadaki başlıkları incelemektir. Ardından, hoşunuza giden sonuçları ayrı bir sayfada açarsınız. Artık, bu uzun arama süreci daha pratik hale geliyor! Arama sonuçları üzerinden seçim yapmak yerine, şu an, direkt adres barından size gösterilen anahtar kelimeler yardımıyla daha hızlı bir arama yapabileceksiniz. 
Özellikle; hava durumu, ünlü isimler, spor olayları ve yabancı bir kelimenin çevirisi gibi konularda bu yeni sürüm çok daha etkili olacak! 
Windows kullanıcıları bu durumdan gayet memnunlar. Fakat şimdilik, aynı şeyi Mac kullanıcıları için söyleyemiyoruz. 

HTTPS Görünümü Değişti (Yeşil Bar Kalkıyor)

Yeni Chrome sürümünün getirdiği çok önemli bir yenilik daha var. Bildiğiniz gibi Google, HTTPS URL’lerin algılanmasında, yeşil rengini tercih ediyordu. Kullanıcı deneyimini bu şekilde yönlendirmişti. Chrome 69’la birlikte URL’ler artık yeşil değil, gri renkte olacak ve yanlarında bir kilit ikonu bulunacak. İlerleyen zamanlarda Google bu ikondan da vazgeçecek ve sadece HTTP URL’lerin “güvenli değil” uyarısı ile yola devam edecek. 

Google’da Belirli Aramalar 2 Kat Hızlanacak!

Google, bazı aramaları “Service Workers” kullanarak iki kat hızlandıracak. “Service Workers”, tarayıcınızın arka planında çalışan bir script! Google, bu özelliğin şu an sadece Android 62 ve üzeri versiyonlarda aktif olduğunu açıkladı. 
Google’da, direktör seviyesindeki yöneticilerin yaptıkları açıklamalara bakıldığında, bu sürecin uzun soluklu olduğu anlaşılıyor. 
Yine de, uzun zamandır aramaların hızlandırılması ile ilgili bir haberle karşılaşmamıştık. Bu yeniliğin, gerçekten diğerlerinden farklı olduğunu söyleyebiliriz. Daima web site hızını nasıl artırabileceğimizi düşünürken, Google’ın da bu konuda boş durmadığı açık!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim