Resimlerin Sitelere Etkisi

Resimlerin Sitelere Etkisi

Resimlerim Site Optimizasyon Süreci

Bir sitede yapılan seo süreci çalışmasından sonra yapılacak ikincil işlem içerik yönetimidir. Kaliteli ve özgün içeriklerin yanında bu içeriklerle bağdaşlaşmış veya ilgili görsel, resim, grafik kullanımı oldukça önemlidir. Tabi kullanıcılak olan bu görsellerin, resimlerin, grafiklerin seo kriterlerine uygun olması için çeşitli optimizasyon işlemlerinden geçmiş olması gerekir. Bu optmizasyon işlemleri format dönüşümü, boyut küçültülmesi gibi işlemlerdir.Görsel formatları, boyutları aslında tamamen site hızını etkileyen durumlardır. Yani yapılan bu boyut küçültme, format dönüştürme gibi işlemler site ile ilgili yapılan hızlandırma optimizasyonlarıdır. Ancak site hızı da arama motorları tarafından öngörülen bir etken olduğu için bu işlemlerin yerine getirilmesi zorunludur.
Arama motorları resimleri bir metin olmadığı için okuyup analiz edip ona göre listelememektedir.

Resim İsimleri

İçeriklerde veya tasarımda kullanılan görsellerin arama motorlarında indexlenip ziyaretçi trafiği sağlanması için bu görsellere alt ve title gibi önemli etiketlerin uygulanması gerekmektedir. Resimlerin alt ve title etiketleri ile uyumlu olması sağlanmalıdır. Ayrıca resimlerin isimleri de önemli bir kriterdir. Çünkü img123.png şeklinde kullanılan bir resim arama motorlarında istenilen sonucu vermez. Resim isimleri belirlenirken ç,ğ,ş gibi Türkçe karakterle de kullanılmamaya özen gösterilmelidir. Çünkü bu karakteri halen bazı tarayıcılar görmemekte ve bazı sunucular çalıştırmamaktadır. Arama motorlarında resimlerin düzgün ve belirli bir şekilde bulunabilmesi için alt, title ve isimler uygun bir şekilde belirlenilip yazı içlerinde o şekilde kullanılmalıdır. Ek olarak alt, title ve isim bilgilerinin yanında resimlerin seo’ya  uyumlu hale getirilebilmesi için yükseklik ve genişlik ayarları da yapılmalıdır.

Örnek Resim Kullanımı:

< img src="seo-ipuclari.png" width="200" height="100" alt="Se İpuçları" title="Güncel Seo İpuçları"/ >

Yukarıda belirtilen resimlerin seo  ve arama motorları kriterlerine uyumluluğu hakkında verilen teknik bilgilerin dışında ayrıca resimlerin özgün, içerikle uyumlu ve diğer sitelerde bulunmayan resimler olması gereklidir. Nasıl özgün bir yazıda özgün üslup, özgün kelimeler gibi nitelikler önemliyse resimlerin de yazılar için özgün olması, özenle seçilmiş veya oluşturulmuş olması gereklidir.
Yazılarda kullanılan resimler ziyaretçilerin en çok ilgisini ve dikkatini çeken maddelerdir. Çünkü ziyaretçi bir yazıya baktığında göreceği ilk şey resimlerdir. Bunun içindir ki yazılarda kullanılan görsel, resim, grafik gibi maddeler ayrıt edici, ziyaretçiyi bağlayan, gözle görünür, özgün bir kimliğe sahip olması gerekir. Resimlerin ziyaretçinin daha çok ilgisini çekmesi için resimler yazının en üstüne veya yazının ilk paragrafının sağına, soluna konulması önemli bir unsurdur.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim