Google Featured Snippets Uzunluklarında Güncelleme Duyurdu

Google Featured Snippets Uzunluklarında Güncelleme Duyurdu

Google’ın yeni “Aramalar” güncellemesi, kullanıcılara daha fazla bilgi sunacak! Daha net bir açıklama yapmak gerekirse; öne çıkan kutucuklarda (“Featured Snippets”) ve bilgi panellerinde daha fazla içerikle karşılaşacağız. 
Konuyla ilgili, Google Ürün Müdürü, Michael Galvez şöyle söylüyor: 
“Aramaların tek amacı, sorduğunuz sorulara cevap sunması değil; bununla birlikte, keşfetmekle de ilgili.”
Google; öne çıkan kutucuklar, bilgi paneli ve alakalı başlıklarla ilgili 3 yeni arama güncellemesi yapmış olduğunu resmi olarak duyurdu! Google “The Keyword” blog sayfasında yayınlanan makaleye göre; öne çıkan kutucuklar (Featured Snippets) artık daha fazla içerik gösterecek. Bahsettiğimiz içerikler, belirli seçimlerde gösterilecek olan imajlar ve yapılan aramayla ilgili diğer arama önerileri. 
Benzer şekilde, bilgi panelinde sunulan içerik de artıyor. Bu ek içerikler de, yine konuyla ilgisi olan alakalı içerikler sunacak. 
Örneğin; bilgi panelinde, kayak sporuyla ilgili araştırma yaptığınızı düşünelim. Böyle bir aramada, size kayak sporuna yakın diğer spor dallarıyla ilgili içerikler önerildiğini göreceksiniz. 
Google, ilgili içeriklerle ilgili genişlemenin sadece bilgi panelinde değil ayrıca öne çıkan arama sonuçları için de uygulandığını belirtiyor. 
Yine bir örnek vermek gerekirse, Google’da ünlü bir futbolcu hakkında arama yaptığınızı düşünelim. Google size, farklı sporcuları da içeren, daha fazla ek içerik sunacak. 
Yenilikler sadece bununla sınırlı değil. Görünen o ki, Google, cevap listeleri içeren yeni bir karusel üzerinde de çalışıyor.
Tüm bu yenilikler, yazımızın başında da belirtiğimiz gibi, Google’ın “keşif” vizyonuyla ilgili. Yani, kullanıcılar Google’ı sadece aradıkları sonuçlara ulaşmak için kullanmayacaklar. Google, bununla birlikte bir keşif platformu özelliği de taşıyacak. 
Günümüzde Instagram’ın tam da bu amaçla kullanıldığını düşündüğümüzde, Google’ın peşinden koştuğu bu yeni vizyon, bir hayli akıllıca! 

Cevaplar Karuseli Test Aşamasında!

Google, arama sonuçlarının gösterildiği özellikli alanlar için, cevaplar içeren yeni bir karuseli şu an test ediyor. Yayıncıların ve webmasterların bu yeni özellikten pek de hoşlanmayacakları konuşuluyor. 
Bahsettiğimiz karuseli, cevapların liste halinde sunulduğu bir tasarım olarak düşünebilirsiniz. Yaptığınız aramaya dair cevabın direkt olarak gösterildiği özellikli alanın altında, listelenmiş ek cevaplar göreceksiniz. Ayrıca, listedeki cevapların, ait olduğu siteden direkt olarak alındığını belirtelim. Yani, cevap ilginizi çektiğinde tek tıklamayla ilgili içeriğe ulaşabileceksiniz. 
Söylediğimiz gibi, bu yeni özellik şu an sadece test aşamasında. Ama Google’a önemli bir değişim yaşatabilir. Google’da herhangi bir arama yaptığınızda, sonuçların altında açılan “En İyi Cevap” ve benzeri bilgi kutucukları ile karşılaşabilirsiniz. 
Bazı sitelerin ana işlevi, sadece aranan soruya cevap vermek. Google, bu yeni özelliği ile, benzer bir fonksiyonu daha pratik bir şekilde hayata geçirmiş olacak.

 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim