Güncel Yerel SEO Teknikleri İle Kazanan Siz Olun

Güncel Yerel SEO Teknikleri İle Kazanan Siz Olun

Şirketinizin sunduğu servisler ve müşterilerinize ulaşma potansiyeliniz artık bulunduğunuz; konum ve bölge ile çok ilgili! Hatta yurt dışında, bunun için kullanılan yeni bir terim de doğdu: “Servis-Bölge İşletmesi”. 

Bu değişimin nedeni, tahmin edebileceğiniz gibi, dijitalin ve SEO’nun değerinin, her gün gelişen teknolojiyle birlikte daha da ön plana çıkması. İster bir yoga eğitmeni olun, ister bir elektrikçi veya aklınıza her ne gelirse… Bulunduğunuz bölge, müşterilerinizin sizinle ilgili yaptıkları aramalar, birbiriyle yoğun bir korelasyon halinde! 

Eğer, hizmet verdiğiniz bölgede, fiziksel bir ofisiniz yoksa bile, birazdan bahsedeceğimiz SEO teknikleriyle potansiyel müşterilerinize ulaşma şansınızı yine de artırabilirsiniz. 

Her zaman olduğu gibi, sözü fazla uzatmadan hemen tekniklere geçiyoruz:

1. Google My Business’a Yatırım Yapmaktan Çekinmeyin

Şirketinizin veya markanızın yereldeki konumuna işaret eden sayfalarınız için link geliştirme stratejileri geliştirmelisiniz. Bununla birlikte, hedeflediğiniz bölgeleri, şehirleri belirterek yorum & değerlendirme bırakmış kullanıcılarla iletişiminizi aktif tutun. 

Gözünüz diğer şehirlerde olduğunda, belirli başarılara ulaşsanız bile bu başarılar uçucudur. Çünkü o bölgedeki, yerel hedefli ödemeli reklamlar da sizin için güçlü bir rakip olacaktır! 

2. Google My Business Optimizasyonunuz Tam Olmalı ve Yerele Odaklanmalısınız

Eğer SEO’da akıllıca davranabilirseniz, bulunduğunuz bölgedeki güçlü rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz: 

• Web siteniz tabii ki iyi bir şekilde optimize edilmiş olmalı. Bunu söylememize gerek yok. Ancak, bunun ötesinde, hitap ettiğiniz her şehir için ayrı bir “landing page” hazırlayabilirsiniz! Bu “landing page” sayfaları güçlendirmek için de özgün ve kaliteli içerikler kullanın. Bu konuyla ilgili yapılmış araştırmalar var. Bu araştırmalar gösteriyor ki, içeriği bol olan lokal hedefli “landing page” siteler sıralamalarda oldukça büyük başarı getiriyor. 

• Eğer müşterilerinizle, bıraktıkları yorum & değerlendirmeler üzerinden iletişim halindeyseniz ( ki böyle olmalı), pazara hitap ettiğiniz her şehre göre optimizasyon çalışmaları yürütün. Buna, müşterilerinizi yönlendirmek de dahil. (Müşterilerden daha fazla yorum ve değerlendirme almak istiyorsanız, daha önceki GMB ve Yerel SEO yazılarımıza hızlıca göz atın.)

• Yorum ve işletme bilgilerinizi, “Local Business Schema” yoluyla işaretleyin. (İşletme bilgileri derken; Adres, İsim ve Telefon Numarası’nı kastediyoruz) 

• Eğer tek bir bölgeye veya şehre (veya ilçeye) hitap eden bir yerel işletmeyseniz, bulunduğunuz konumu da işaret eden linkler kullanın. 

Bitirirken:

Bu arada, bütçeniz yeterliyse, daha doğrusu yatırım yapma kararı aldıysanız, yine hizmet sunacağınız her şehirde bir satış ofisi, iletişim ofisi yaratabilirsiniz. Tabii ki, her bir ofis için ayrı bir Google My Business sayfası oluşturacaksınız. 

Tüm bu optimizasyonlar için ayıracağınız zaman ve bütçeyi değerlendirirken “Acaba, bu yatırıma değer mi?”, diye düşünüyorsanız; değerlendirmenizi yaparken AdWords için ayırdığınız parayı da işin içine dahil ederek bir karşılaştırma yapmanızı öneririz! 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim