SEO Platosunun Ötesi: Sitenizi Optimize Ettikten Sonra Sırada Ne Var?

SEO Platosunun Ötesi: Sitenizi Optimize Ettikten Sonra Sırada Ne Var?


Bu çok sayıda organik arama kampanyasında çalışan uzmanlar ve kurum içi SEO’lar için evrensele yakın bir deneyimdir. Herhangi bir SEO girişiminin İlk 3-6 ayı (eğer siteniz çok büyük ve çok karışık ise daha uzun bir süredir)  hataları düzeltme, mevcut sorunları geliştirme, yetersiz kısımlara ince ayarlar yapma ve düzenleme, genel olarak şuan neyin mevcut olduğu ve güncel en iyi uygulamalar arasındaki farkı kapatmaya adanır.

SEO’nun güzel kısmı bir defa tamamlandığında, aylar veya yılların geçmesi ile bu çabaların devam eden ve basamaklı faydalar sağlamasıdır. Yeni erişime açılmış ve optimize edilmiş sayfaların sıralama ve trafik almaya başlamasıyla daha fazla link yaratır, daha fazla kişiselleştirme-etkisi oluşur, daha fazla genişler, daha fazla paylaşılır ve daha fazla iş alır. Sağlam bir içerik ve geliştirme takıma sahipseniz listedeki maddeleri devamlı kontrol edilecek, işleme uygun listesi yavaşlayacak, kolay lokmalar gittikçe azalacak. Ben buna “SEO platosu” diyorum.

Sitenizin mevcut parçaları optimize edilmiştir. İçerik oluşturmak için işlemler artık daha verimli ve SEO standartlarına daha uygundur. SEO yapılacak işlemlerinin kocaman görev listesi şimdi daha istikrarlıdır, düzenli olarak ele alınan öğelerin grupları daha yönetilebilirdir. Ancak birçok şirket asla bunlara ulaşamayacak! Ancak, yarım kalmış işleri temizlemek bile kendi başına bir problemdir, “Şimdi Ne Yapacağım” sorusunun ismi bile sinir bozucudur.

Maalesef, “Benimle dalga mı geçiyorsun?! SEO senin trafiğinin 10 katı, dönüştürme işlemi daha modern ve siteye gelenlerin neredeyse yarısından fazlası yeni müşteriler!” diye cevap vererek bununla baş edemezsiniz. Bu sebeple neredeyse bütün organizasyonu platodan, yüksek gelişmiş SEO’ya çıkarak 5 fırsata göz atmamız gerekiyor. Bunların her biri her site için anlam ifade etmeyebilir ancak her biri analiz edilmeyi ve incelenmeyi hak ediyor.

Bu yazı için sizin kısmen ileri düzeyde SEO deneyimizin olduğunu, site içi SEO gibi parçaları çoktan optimize ettiğinizi, başlıklarınız ve meta açıklamalarınızın snippetlerini oluşturduğunuzu, her teknik sorunu düzelttiğinizi ve anahtar kelime arama ve içerik oluşturma/geliştirmenin yeterince incelediğinizi varsayıyorum.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim