Google My Business Restoran İşletmelerine Güncelleme Duyurusu

Google My Business Restoran İşletmelerine Güncelleme Duyurusu

Restoran işletmeleri için Google’dan önemli bir haber var! Atık, Google My Business (Google Benim İşletmem) üzerinden menü listeleri düzenleyebileceksiniz. 
Mobil arama listelerinde direkt Google Benim İşletmem listelerinde görünebilecek bir menü hazırlamanız yeterli! 
Bu yeni güncelleme haberi, bizzat Google tarafından bu hafta duyuruldu. Haber önemli, çünkü restoran sahiplerini oldukça mutlu eden nitelikler taşıyor. Google Benim İşletmem üzerinde yeni bir editörle karşılaşacaksınız. Bu editör yardımıyla menü hazırlayıp, üzerinden güncel değişiklikleri yapabileceksiniz. Böylece, menüler, kullanıcılar Google’da mobil üzerinden arama yaptıklarında görünür olacak. 
Bahsettiğimiz editör aracı şu an Google My Business üzerinde, bilgiler kısmında aktif. Ayrıca, menülerle ilgili linklerde de düzenlemeler yapabileceksiniz. Başlık ekleme, başlıkları düzenleme, açıklama metinleri ekleme, fiyat belirtme gibi seçenekleri de kullanabileceksiniz! Hatta; tatlılar, atıştırmalıklar, ana yemek gibi farklı kategoriler de hazırlayabileceksiniz. 

Bu Özellik Nasıl Kullanılır?

Bu güncellemeye dek, menü hazırlama özelliği sadece Google My Business API üzerinden veya üçüncü parti menü servisleri üzerinden yapılabiliyordu. Bu tür üçüncü parti servislerle çalışan restoranlar, menülerde güncelleme yapabilecekleri editör araçlara sahip değillerdi. Şimdiyse, bu ve çok daha fazlası mümkün! 
Yeni özellik, şu an için sadece İngilizce olarak geçerli olsa da, yakında diğer pazarlara ve dil seçeneklerine de açılacağı öngörülüyor.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim