Google Optimizasyon İpuçları

Google Optimizasyon İpuçları

Google üzerinde web siteyi iyi bir konuma getirip, her anlamda tatmin edici bir sıralama elde etmek istiyorsanız; bu noktada bilmeniz gereken bir takım hususlar bulunmakta. Optimizasyon işlemi baştan sona emek isteyen bir iştir. Web sitelerinizi her anlamda optimize ettiyseniz; yapmanız gereken şey; sitenizi özgün içerik ile beslemek ve site dışı işlemlere önem vermek olmalıdır.

Ziyaretçilerinizin Önemini Anlayın:

Bir web sitesi için olmazsa olmaz unsurlar arasında bulunan site ziyaretçileri web sitenin para kazanmasında, ürün satışı yapmasında büyük etmen olmaktadır. Hitap edeceğiniz ziyaretçilerin önemini anlayın.

Alan Adını Doğru Seçin:

Web siteniz için seçeceğiniz alan adı aşamasında hassas davranmanızı tavsiye ederiz. İnternet üzerinde popülerleşmiş, güzel bir konuma gelmiş internet sitelerinin ortak özelliğini bakıldığında; her birinin isminin akılda kalıcı, ilgi uyandırıcı olduğu görülmektedir. Web site içeriği ile alakalı olarak seçeceğiniz alan adı optimizasyon noktasında beklentilerinize yanıt verecektir.

Anahtar Kelimelerinizi Oluşturun:

İnternet sitenizi açtınız. Alan adı vs. herşey tamam. Peki sonraki aşama? Anahtar kelime seçimi. Bu husus oldukça önemlidir. İnternet sitelerinin google’a ne tür bir içerik ile hizmet verdikleri hakkında bilgi vermesi olarak tanımlanabilir. Site içeriği ile alakalı, spam olmayan anahtar kelimeler oluşturun.

Anahtar Kelime Araçlarından Yararlanın:

İnternet üzerinden online olarak hizmet veren google anahtar kelime aracını kullanmanızı tavsiye ederiz. Pek çok blog yazarı ve internet sitesi sahibinin kullanmış olduğu platform üzerinden seçtiğiniz kelime varyasyonlarının internet üzerinde ne denli ilgi gördüğü ya da rekabet düzeyi hakkında bilgi vermektedir. Bu tür araçları aktif bir şekilde kullanmaya çalışmanız oldukça yararlı olacaktır.

Alan Adı Harflerden Oluşsun:

İnternet kullanıcılarının büyük bir kısmını alışmış olduğu durum da budur. İnternet üzerinde herhangi bir internet sitesini ararken; doğrudan harflerden yardım alır. Domain içerisinde özel karakter ve sayıların geçmesi akılda kalıcılık açısından pek doğru değildir.

Site İçeriğini Belirleyin:

Günümüzde pek çok webmaster’ın en çok sorun yaşadığı hususlardan bir tanesidir içerik hususu. Pek çoğu büyük hayaller ile bir blog sitesi ya da bir kurumsal bir site açarak, internet üzerinde aktif bir şekilde görev alır. Bu aşama ad önemli olan etmen; site içeriği olacaktır. İçerikleriniz ne kadar kaliteli ve ilgi çekebilecek konulardan oluşursa; o denli yüksek ziyaretçi kitlesine ulaşırsınız. Bu aşama da içeriklere özen göstermenizi tavsiye ederiz.

Domaininiz Akılda Kalıcı Olsun:

Bir internet sitesinin popüler bir hale gelmesi bir anda gerçekleşebilecek bir durum değildir. Zaman ve emek isteyen bu hususa fayda sağlayabilecek etmenlerden bir tanesi de domaininizin akılda kalıcı olması olacaktır. Ne kadar orjinal bir alan adına sahip olursanız; ziyaretçilerinizin de ilgisini o denli çekmiş olacaksınız.

İçeriğe Önem Verin:

Hiçbir internet kullanıcısı güncellenmeyen ve hiç bir şekilde gelişime uğramayan internet sitelerini incelemek istemez. Her geçen gün güncellenen ilgi çekici içerikler ile hizmet veren web sitelerinin ciddi bir ziyaretçi kitlesine ulaştığı göz önüne alındığında; web sitelerinizdeki içeriğe önem vermelisiniz.

Resimleri Optimize Edin:

İnternet sitesi sahiplerinin en çok atladığı hususlar arasında bulunan resim optimize işlemine önem vermelisiniz. Google bilindiği üzere; internet üzerinde sürekli olarak tarama botları ile internet sitelerinin içeriği, güncellemeleri hakkında bilgi alır ve yeni bilgileri dizinine ekler. Siteye tarama yapmak için gelen botların resimleri okuma özelliğinin bulunmaması onlara açıklama yapabilecek bir bilgi vermeniz anlamına gelmekte. Resimlere etiket girerek, resmin ne ile alakalı olduğu hakkında ipuçları verebilirsiniz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim