Google Şubat 2020 Güncelleme Analizi

Google Şubat 2020 Güncelleme Analizi

Henüz doğrulanmış olmasa da, geçtiğimiz hafta sonu (8 Şubat 2020) Google’dan sıralamaları değiştiren yeni bir algoritma güncellemesi gelmiş gibi görünüyor. Çünkü, hafta sonunda, SEO endüstrisi dünyanın her yerinde analizlerinde önemli değişimler kaydetti! 
Birçok web sitesinin, sıralamalarda ciddi değişimler yaşadığını belirtmekte fayda var. 

Şubat 2020 Yaşanan Değişimler

Evet, Google arama sonuçlarında sürekli bir değişimle karşılaşıyor olmamız gayet normal. Örneğin; her gün birçok yeni sayfa indekse giriyor. Böylelikle, Google da sinyal alımında belirli değişimler yaşıyor. Bir yıl içerisinde Google sıralamalarında binlerce değişimle karşılaşıyoruz. 
Fakat şu an yaşanan durum bu değil! SEO dünyasının tetikte olmasının nedeni de bu. Analiz araçları (yardımcı ölçüm araçları) da bu hareketliliği doğrulayan işaretler gösteriyor. 

Sıralama Gözlem Araçlarındaki Durum 

Bu araçların uzman ve üreticileri, düşüncelerini şu şekilde ifade etmişler:
“Yaptığımız analizlerde, ara yüzle ilgili ya da “deduplication” ile ilgili sonuçları araştırmamızdan çıkarmaya çalıştık. (Bildiğiniz gibi Google, son makalemizde de sizlerle paylaştığımız gibi “deduplication” olarak tanınan bir yeniliğe imza attı.) Bu yüzden, araştırmadan çıkan sonuçların kesin bilgiye yakın olduğunu söyleyebiliriz.”
Bu durum, web sitenizin mutlaka; pozitif veya negatif anlamda; sıralamalarda büyük bir hareket yaşadığı anlamına gelmiyor! Bunu öncelikle vurgulayalım. Fakat, değişim yaşanan sitelerin sayısı bir hayli yüksek! 

SEO Endüstrisi Hafta Sonu Yaşanan Değişimler İçin Ne Diyor? 

Uzmanların kendi Twitter hesaplarından belirttikleri görüşleri birebir aktarıyoruz:
“Sıralamalardaki büyük düşüşleri biz de fark ettik. Ama ilginç olan şu ki; bu değişimler 24 saat içerisinde eski haline geri dönüyor. Grafikler, 1 saat içerisinde bile önemli düşüşler kaydedebiliyor. Ama 1 günlük sürede rakamlar eski düzenini korumaya devam ediyor. Bunun tek bir mantıklı açıklaması olabilir. Sanırım Google bir şeyleri test ediyor ...” Glenn Gabe 
“Bütün bir hafta gözlem yaptım. Yaşananlar son büyük algoritma güncellemesinden arta kalanlar olabilir. Ama rakamlara baktığımda, farklar ciddi boyutta. Evet, grafikler bir süre sonra eski halini alma eğilimindeler ama dediğim gibi, korkutucu rakamlarla da karşılaştım!”, Ameer Rosic 
Tüm uzmanlar, Google sıralamalarında bir dalgalanma yaşandığını doğruluyorlar. Durumun geçici olduğu konusunda da hemfikirler… 
Bu yüzden, şimdilik paniği gerektiren bir durum söz konusu değil. En iyisi, tetikte kalarak beklemek. 
En güncel haberleri paylaşmaya devam edeceğiz. Takipte kalın!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim