Google Yılın Spam Raporunu Yayınladı

Google Yılın Spam Raporunu Yayınladı

Google, 2016 yılı içerisinde yaklaşık 9 Milyon web spam mesajı ilettiklerini açıkladı. Bu rakam, 2015 yılında gönderilen mesajların neredeyse iki katı!
Bu arada, Google’ın spam’lerle nasıl savaştığını dile getirdiği rapora bu linkten ulaşabilirsiniz. 
Rapor, 18 Nisan’da yayınlandı. 2016 yılında, spam aktiviteleri ile başa çıkmak için neler yapmışlar, ayrıntılı bir şekilde dile getiriyorlar. Raporu incelediğimizde, gönderdikleri mesaj sayısı, en çok dikkat çeken noktalardan. Tam 9 milyon! 2015 yılındaki rakamsa 4.3 milyondu. 
Dikkat çekici diğer bir veri, hack’lenen web site sayısındaki gözle görülür artış. 2015 ile 2016 yılları karşılaştırıldığında, saldırılarda yaklaşık %32’lik bir artış olduğunu belirtmişler. Fakat şunu da belirtelim ki, bir önceki yıla göre bu artış oranı aslında çok düşük. 2014 ile 2015 yılları arasındaki artış %180’leri buluyordu!
Bu yılın raporunda öne çıkan önemli bilgileri sizlere liste halinde sunalım istedik:
* 2015 yılı ile karşılaştırıldığında hack’lenen site sayısında %32’lik bir artış tespit edilmiş.
* 9 milyonun üzerinde webmaster, sitelerinde spam davranışı tespit edilmiş olduğu yönünde mesaj yoluyla uyarılmış.
* 10.000’den fazla site için, yapısal verilerle ilgili, manuel aksiyonlar alınmış. 
* 180.000’in üzerinde kullanıcı, spam raporu iletmiş. Bu rakam geçen yıl 400.000’di. Ciddi bir düşüş var.
* Kullanıcıların bildirdikleri bu spam uyarılarından yaklaşık %52’si onaylanmış. Yani, spam olarak işaretlenmiş ve aksiyon alınmış. 
* Google, online ortamda; dünyanın her yerinden, webmasterları, dijital pazarlama uzmanlarını ve web site sahiplerini bilgilendirdiği etkinlikler düzenlemiş. Bu etkinlikler için ofis saatlerinden toplamda 170 saat ayırmış. 
Google raporunda ayrıca, 2016 yılı içerisinde Penguin algoritmasını “gerçek zamanlı” özelliğiyle uygulamaya geçirdiklerini de belirtmiş durumda. 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim