İlk Penguen güncellemesi, Penguen 3.0 Google tarafından resmi olarak yayınlandı

İlk Penguen güncellemesi, Penguen 3.0 Google tarafından resmi olarak yayınlandı

 

Google ufak bir artçı etkisiyle İnternet ortamını yine salladı. Spam ile kesin savaş halinde olan bu son güncellemeyi sizinle tanıştırayım ilk resmi Google Penguen güncellemesi 3.0. Bu  Algoritma bağıra bağıra geldi. " fighting spam "  Arama sonuçlarındaki net değişiklik oranında henüz bahsedilmiş değil.

Seocu.com olarak bize gelen telefonlara genel olarak şöyle baktığımızda İnternet sitelerinin sahipleri bir yakınma ve bir telaş içerisinde olduğunu görüyoruz. Karşılaştığımız sitelerin tabloları bize şunları gösteriyor:

1-) Yayınlanan ürünler bir başka sitelerinin yayınları ile aynı özellikleri taşıyor.

2-) Açıklama ve anlatımlar alıntı

3-) Görseller alıntı

4-) Yazılım yapısı sürekli aynı yazılımların tekrarı, özelleştirilen alanlara sahip değil

5-) 1 görsel, ana sayfasında, tıklandığında kategori sayfasında ve ürün detay sayfasında ve daha aynı görselin farklı yerlerde aynı görsel kullanılması.

6-) İçerik anlatımları makale yazarları tarafından anlaşılır olmayışı, yazı olacak diye yazılan niteliksiz kelime  kalabalıkları

7-) Kullanıcı için değil seo için hazırlanmış sayfalar

8-) Domain değerlendirilmesi ( Domain Authority) düşük, niteliksiz değerlere sahip domainlerinden gelen link bağlantıları.

9-) Anahtar kelimeye yüklenilerek yapılan linkleme yöntemleri
(Anahtar Kelime Odaklı - Anchor Text  )
 

Önceki zamanlarda hileye yönelik siteler yada alt sayfaları cezalandırılırken şimdi kullanıcıya bir şey vermeyen, kendini olduğu gibi ifade etmeyen yayıncılar elekte takılmaya başladılar. Mobilya üreticisi olan bir atölye " mobilya " kelimesinden link almaya başlaması ile birlikte tehlike başlamış demektir.

Bu nedenle istikrarlı yayıncılığı seçin. Eğer profesyonel seo çalışması hizmeti alacaksanız doğru adımların, organik sürecin, nasıl olduğunu profesyonel destekle alın. Seocu.com olarak 12 senelik bir teknoloji ile sektöre hizmet veren bir Bilişim firmasıyız.
 

Bu linkten analytics bağlantısı kurarak web site durumunuzu Penguen ve Panda 'da nasıl etkilendiğinizi görebilirsiniz.
https://panguintool.barracuda-digital.co.uk/analytics

Örnek Penguen 3.0 Analizi



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim