Panda 4.1 Güncellemesi: Kazananlar / Kaybedenler – Google Amerika

Panda 4.1 Güncellemesi: Kazananlar / Kaybedenler – Google Amerika

Yeni Panda Güncellemesi geldi. Google, Panda 4.0’ın yayımlanmasından yaklaşık 4 ay sonra, Perşembe günü bir çalışanının Google+ profili aracılığıyla algoritma güncellemesinin bir yinelemesini duyurdu. Bu haftanın başlarında, oldukça “yavaş” bir sunum halihazırda başladı ve gelecek haftanın başlarına kadar sürmesi bekleniyor. Ülkeye bağlı olarak, güncelleme arama sonuçlarının ortalama %3-%5’ini etkiliyor.

Düşük Kaliteli İçeriği Tespit Etmek için “Yeni” İşaretler

Panda Güncellemeleri içerik kalitesine odaklanmaktadır. Gereksiz, yararsız içerik ve spamı Google’ın indeksinden çıkarmakla yükümlüdürler. Şu ana kadar yeni bir şey yok. Şu anki Panda jenerasyonuyla ilgili ilginç olan şey, daha küçük ve orta ölçekte olan yüksek kaliteli web sitelerinin güncellemeden fayda sağlayacağı gerçeğidir.

Google, hem kullanıcılardan hem de webmasterlardan aldığı geri bildirimlere dayanarak, onların “Panda’nın düşük kaliteli içeriği daha kusursuz şekilde tespit etmesine yardımcı olacak birkaç tane daha işaret” keşfedebildiğini söyledi.

Büyük Panda 4.0 güncellemesinden sonra, yeni Panda daha çok “küçük” bir yenileme gibi görünüyor. Search Engine Land’in Panda ailesinden olan 27’nci güncellemeyi “Panda 4.1” olarak adlandırmasının sebebi de bu.

Panda 4.1 Kazananları ve Kaybedenleri

Sadece arkadaşça bir hatırlatma: Aşağıdaki veriler, her domain için incelenen tüm anahtar kelimelere bağlı olarak, son veri göstergemizle kıyaslanarak, organik SEO Görünürlüğü baz alınarak hazırlanmıştır. Her domainin gerçek trafiği –örneğin marka ve/veya doğrudan trafik vb.- burada verilen değerlerden farklılık gösterebilir. Ayrıca kazanma veya kaybetme durumu Panda’nın sonucu olmak zorunda değildir. Bazen sadece basit teknik sorunlara veya nokia.com gibi yönlendirmelere bağlı olabilir.

Şimdi verilere bir bakalım.

Google.com – Panda 4.1 Amerika’da Kaybedenler

Aşağıda yüzdesel olarak sıralanmış kaybedenlerin (SEO Görünürlüğü) filtrelenmiş bir genel bakışını görebilirsiniz:

Domain – Kaybeden Önce Sonra % Değişimi

Google.com – Panda 4.1 Amerika’da Kazananlar

Aşağıda yüzdesel olarak sıralanmış kazananların (SEO Görünürlüğü) filtrelenmiş bir genel bakışını görebilirsiniz:

Domain – Kazananlar  Önce  Sonra % Değişimi

Sonuç: Haber, İçerik siteleri ve Download Portalları kazandı – Oyun, Şarkı sözleri ve bazı Sağlık Portalları kaybetti

Panda’nın 4.1 yenilemesi önceki güncellemelerle ilişkili. Kaybedenler çoğunlukla sağlık sorunları ile ilgili sitelerle birlikte, oyun veya şarkı sözü portalları –kısa kesmek için (burada kendi kendimi tekrarlıyorum): genel olarak güncelleme zayıf içeriğe sahip sayfaları vurdu. Kopyacılar özgün ve yararlı içerikler sunmazlar.

Şu anda aşağıda bulunan siteleri listelemek (bu bilgi kopyalamaktır) Google için çok yararlı görünmemektedir. Bu zaten Panda 4.0 ile görülmüştü ve şimdiki güncellemede de geçerliliğini korudu:

Diğer taraftan, kaliteli içeriğe sahip siteler kazandı. Babble.com, Panda 4.0 güncellemesinde kaybedenlerden biriydi ve şimdi etkileyici bir şekilde kendini toparladı. Ve Panda 4.0’ın daha birçok kaybedeni de kendini toparladı. İsim vermek gerekirse birkaçı: rd.com, Hotelguides.com, Yourtango.com, Spoonful.com veya ivillage.com. Ayrıca, Simplyrecipes.com gibi faydalı içerik sağlayan kaliteli siteler ve Glamour.com gibi markalar da güncellemeden fayda sağladı.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim