Panda 4.1 İncelemesi: Güncellemenin Etkileri Hala Sürüyor mu?

Panda 4.1 İncelemesi: Güncellemenin Etkileri Hala Sürüyor mu?

Google’ın açıklamaları ve verilerin çoğalması, bizi bu güncellemenin yavaş ve devamlı olduğu sonucuna götürüyor. Güncellemenin neredeyse tamamen sonuçlandığını söylemek için bu kadar beklememizin sebebi budur. Birçok domainin SEO görünürlüğü açısından birdenbire düşüş yaşamadığını, devamlı, adım adım kaybettiğini gözlemledik.
Ama bu, tüm domainlerin başına gelmedi. Bazı durumlarda Google yönünü değiştirdi ve güncellemeden ilk etkilenen bazı siteler Panda öncesi SEO görünürlüğü değerlerine geri ulaştı.

Güncellemeler hala devam ediyor mu?

Google, Panda’yı algoritmasına entegre etti ve Panda’nın etkisi daimi ve sürekli olduğu için bundan sonra güncellemeleri ve etkilerini açıkça anlayamayacak mıyız? Diğer bir deyişle: Google, sonuçlardan “memnun” olana kadar algoritmasına ince ayarar mı yapacak? 
Çoğu zaman ‘kötü siteler’in arama sonuçlarındaki sıralamalarını nasıl koruduğunu ve Google’ın bu siteleri nasıl basitçe filtrelemediğini düşünürdüm. Bu sefer, Panda 4.1 güncellemesinin kaybedenler listesi tam da bu konuda bize bir şeyler göstermiş oldu. Görünüşe göre kaybedenler, ilk Panda 4.1 güncellemesinden sonra da kaybetmeye devam ettiler. Yani güncelleme siteler üzerinde hala etkisini gösteriyor diyebiliriz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim