SEO ile Adwords Performansınızı Artırın!

SEO ile Adwords Performansınızı Artırın!

PPC terimini duymuşsunuzdur. Tıklama başına ödeme anlamına geliyor. Peki sizce, önemli bütçeler ayırdığınız reklam kampanyalarında SEO desteği alsanız, kârlılığınız artar mı? EVET! Hem de fazlasıyla!
Uzmanlar bu soruyu organik sıralamalarda en tepede yer alan markalar için de sormuşlar. Sonuç, Google’da en iyi konumda bulunan markalar için bile kârda ek artış olmuş. Birazdan verilerle ispat edilmiş bir şekilde paylaşacağız!
Ödemeli reklamlar (Adwords) ve SEO birlikte kullanıldığında iki noktada sinerji yaratıyorlar: Birincisi, reklam harcamalarında verimlilik artışı, diğeri ise sıralamalarda daha başarılı sonuçlar. Reklam kampanyalarındaki hedefiniz ister tıklama başına daha düşük maliyet, isterse site trafiğinde artış olsun; arama motorları sonuç sayfası, ödemeli reklamları nasıl yönettiğiniz konusunda size somut bir veri sağlamış olacaktır. 

SEO ve Ödemeli Reklamlar (Adwords) Neden Birlikte Çalışmalı?

Bir SEO kampanyası başlattığınızda sonuçları görmeniz zaman alacaktır. Adwords ödemeli reklamların asıl gücü ise, hızlı sonuç vermesinden ileri geliyor. İkisinin kesiştiği fayda ise, arama sonuç sayfalarında görünürlüğünüzü artırıyor olmaları. 
Artık herkes biliyor ki SEO çalışmaları mutlaka uzun dönemli hedeflerle kurgulanmalı. Bu yüzden, işin doğası gereği hemen bir anda sonuçları görmek pek de mümkün değil. Diğer yandan ödemeli reklamlar, sürecin dengelenmesi açısından oldukça işe yarar nitelikte bir taktik! Diğer bir katkısı da, size organik anahtar kelimelerin hedeflenmesinde ve “içerik stratejinizde” kullanabileceğiniz bilgiler, analizler sunması. 

Tıklama Başına Maliyeti Azaltırken Tıklama Oranlarını Artırın! Nasıl Mı?

Birçok dijital ajans PPC ve SEO çalışmalarını birlikte yürüttüklerinde elde ettikleri performans artışının farkındalar. Ölçümlenen kampanyalara bakıldığında, her iki strateji birlikte kullanıldığında (SEO ve Adwords); hem organik sonuçlarda hem de ödeme yapılan sonuçlarda tıklanma oranlarının arttığı görülüyor. İşin güzel tarafı, tıklanma oranları artarken, tıklama başına maliyetler de azalıyor! 
Örneğin; ZOG Dijital konuyla ilgili birçok deney ve ölçümleme gerçekleştirmiş. Ulaştıkları sonuçlar tıpkı yukarıda anlattığımız gibi olmuş. Spesifik olarak, elde ettikleri verileri anahtar kelimeleri dikkate alarak organize etmişler. Bu anahtar kelimeler arasında; aktif durumdaki reklamlarda kullanılanlar, optimizasyon çalışmalarında kullanılanlar (organik arama hedefli) ve her iki tarafta da kullanılan anahtar kelimeler ayrı ayrı incelenmiş. 
Ulaştıkları sonuç kısaca şöyle; hem organik arama hedefli hem de reklamlarda kullanılan anahtar kelimeler daha yüksek oranda CTR, yani tıklanma oranı getirmiş. Bu da, reklam kurgularının SEO ile birlikte yürütülmesi gerektiğinin çok net bir kanıtı!
Tıklama başına maliyet ile ilgili nasıl bir sonuca ulaşmışlar derseniz, $2.06 olan maliyet, $1.18’e inmiş. Neredeyse yarı yarıya…
Burada altını çizmek istediğimiz çok önemli bir nokta, sizin de sonuçlardan çıkartabileceğiniz gibi; adwords reklam kampanyalarında kullanılan anahtar kelimelerin, organik aramalar için hedeflenmiş anahtar kelimelerden seçilmesi gerektiği!

Bitirirken:

SEO ve PPC birlikte ele alındığında, iki ayrı kanaldan tek hedefe yürürler. Bu da, net kazançlar anlamına gelir. Getirdiği kârlılık artışının yanı sıra, site trafiğinin kalitesine de dolaylı olarak katkı sağlar. 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim