SEO ve İçerikte Yeni Trendler

SEO ve İçerikte Yeni Trendler

Günümüzün endüstri yenilikleri ve onları takip eden değişimler, SEO ve içerikte pazarlama dünyasında neleri değiştirdi? Endüstrinin önde gelen yazarlarından Jim Yu, henüz 17 Mayıs 2017’de yayınlanan makalesinde bakın neler söylüyor!
Google henüz son 5 yılı düşündüğümüzde pazarlama uzmanlarına çok yeni görevler atadı diyebiliriz. Tüm bu büyük değişimler (ana algoritma değişimlerinden mobile-first index’e geçişe kadar) aslında tek bir şeyi hedefliyordu: Kullanıcılara mümkün olan en iyi deneyimi sunmak! Google, tüm kullanıcılara; en iyi içeriği, en doğru zamanda, doğru araçlarla, mümkün olan en yüksek hızda sunmak için çalışıyor. 
Kimi markalar, bu büyük ve ayrıntılı değişimlere ayak uydurmakta zorlanırken, kimileri de başarılı bir performans sergiliyor. Çünkü bu başarılı markalar, Google’ın sürekli dinamik ve değişen algoritmalarına karşı, içeriğe ve kaliteye odaklanarak mücadele etmeyi öğrendiler!
Doğrusunu söylemek gerekirse, akıllı pazarlamacılar “Google gibi düşünmeyi”, yani Google ile aynı hedeflerde yürümeleri gerektiğini öğrendiler diyebiliriz. Müşteriler ne zaman keşfederlerse keşfetsinler, bu noktaya çok takılmadan; etkileşim yaratan, dönüşüm getiren içerikler üretmeye devam ediyorlar. 
Google’ın bugün ne düşündüğünü bilmek yeterli olmuyor. Google’ın, 6 ay sonrası, 1 yıl sonrası için ne düşündüğünü bilmek gerekiyor. Eğer bu vizyonda ilerlemeyi başarırsanız rakiplerinizin önüne geçebilir ve endüstrinizde fark yaratabilirsiniz. 
SEO dünyasında günümüzün altın kurallarından birisi de ileriyi ön görmek ve hızlı davranmak! 2017’de, geride kalmak yerine bu öngörüde ilerlemek için aşağıdaki değişimlere şimdiden hazırlıklı olun!

1. SEO’dan SEO & İçerik Yakınlaşması’na Geçiş 

Başarı için nasıl ki içerik tek başına yeterli değilse, aynı şekilde içerikten kopuk bir SEO anlayışıyla, etkileşim yaratmanız ve kullanıcıların içeriklerinize ulaşmalarınızı sağlamanız da artık mümkün değil. Bu yüzden:
 * İçerik üretimlerinizi mutlaka verilere dayanarak yapın.
 * Aramaları, sosyal mecraları ve tüm içerikleri bir sinerji yaratacakları şekilde planlayın. 
 * Arama sonuçlarında mümkün olduğunca çok sayıda ayak izi bırakın. Bunun yolu da; info-grafik, video ve makale gibi içeriklerle takipçilerin sorularına cevap vermekten geçiyor. 

2. Mobilden Mobile-First’e Geçiş

Google mobile-first ile ilgili yıllardır konuşuyordu ve nihayet 2015’le birlikte mobilde yapılan aramaların, masaüstü aramaları geçmesiyle birlikte mobile-first dünyasına adım attığımızı söyleyebiliriz. Günümüzde mobile özel optimizasyonlar ve kullanıcı dostu olmak artık birer gerekliliğin ötesinde, olmazsa olmazlar arasındaki yerini almış durumda. Bu yüzden:
 * Tüm çalışmalarınızda artık mobile-first dünyasına geçmiş olduğumuzu daima hatırlayın.
 * Mobil SEO’nuz uygun bir benzetme yapmak gerekirse ünlü filmin adında da geçtiği gibi “Hızlı ve Öfkeli” olmalı. 
 * Mobil içeriklerinizin belirli bir kontekstte hazırlandığından emin olun.

3. Lokal’den Hiperlokal’e Geçiş

Bu terim, lokale yönelik çalışmalara ağırlık verilmesiyle ilgili. Günümüzde, müşteriyi sadece lokal olarak hedefleyen birçok marka var. “Yakınımdaki yerler”, “…………’ya gitmek istiyorum” benzerinde belirli aramalara odaklanarak mikro-moments dediğimiz eşzamanlı anlık pazarlama faaliyetleri yürüten markalar arasındaki yerinizi almalısınız. 

4. Tekst Aramalardan Sesli Aramalara Geçiş 

Şu an mobilde yapılan sesli aramaların oranı %20 ile %25 arasında değişim gösteriyor. Metin girerek yaptığımız tekst aramaların devrinin geçtiğini söylemek için henüz çok erken olsa da, sesli aramalara yoğunlaşmak gerektiği de bir gerçek. 

5. Data’dan Machine Learning’e Geçiş (Öğrenen Makineler & Yapay Zekâ)

Google şu an Rank Brain formuyla, öğrenebilen makinelere odaklanmış bir şekilde ilerliyor. Bu şekilde devasa verileri doğru şekilde anlamayı ve kullanıcılara en iyi arama sonuçlarını sunmayı hedefliyor. Bu noktada bize düşen, kullanıcıların psikolojisini, davranış şekillerini ve niyetlerini daha iyi anlayabileceğimiz çalışmalar yürütmek. Böylece onlara ihtiyaç duydukları en uygun içeriği sağlayabiliriz. 
Bu yeniliğe öncesinden uyum sağlayabilmek için şu başlıklara odaklanın:
 * Data’yı önemseyin. 
 * İçerik dağıtımlarında siz de bu teknolojiden faydalanabilirsiniz. 
 * Ölçümleme araçlarınızı yeniden gözden geçirin. İçeriklerinizi ölçümlemeyi ihmal etmeyin.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim