Sesli Aramalar Ne Kadar Önemseniyor?

Sesli Aramalar Ne Kadar Önemseniyor?

SEO uzmanları ve markalar, sesli aramaları ne kadar dikkate alıyor? En dikkat çekici rakamı hemen verelim. Şu an dünya genelinde, pazarlamanın başında olan yöneticilerden sadece %3’ü sesli aramalar için optimizasyon çalışmaları yürütüyor. Sesli aramalarla ilgili sizlerle birçok makale paylaşmıştık, yeni arama trendlerinin bu yönde ilerlediğini biliyorsunuz. 
Yukarıdaki yüzde, düşükmüş gibi görünse de, sesli aramalar için arama motoru optimizasyonu, yapılacaklar listenizde ilk sırada yer almalı! 
Çünkü, bahsettiğiniz pazarlama ve marka yöneticilerinin %75’i, sesli aramalar için arama motoru optimizasyonu çalışmalarını iş planlarına çoktan dahil etmişler bile! Bu yüzden, yukarıdaki %3’lük oran sizi yanıltmasın! 
Bu rakamlar, İngiltere’de yapılan bir ankete ait olsa da, durum Türkiye için de emin olun büyük bir benzerlik gösteriyor.

Sesli Aramaların Potansiyeli 

Sadece iki yıl öncesinde, Google, mobil üzerinden yapılan aramaların %20’sini sesli aramaların oluşturduğunu duyurmuştu. 2018 yılının başında ise “Google Asistan” tanıtıldı ve bu akıllı asistanın tam 400 milyon cihaz üzerinde aktif olduğu bilgisi paylaşıldı. Sadece, bu kısa süre içerisindeki büyük ve hızlı gelişmeler bile, geleceğin sesli aramalarda olduğunu anlatmak için yeterli…

Anket Sonuçları ile Sesli Aramalar

Anket sonuçlarından, sizleri harekete geçirecek daha net bir rakam paylaşalım. Ankete katılan yöneticilerin %47’si, 2018 yılı içerisinde mutlaka sesli aramalar için optimizasyon çalışmaları yapacaklarını söylemişler. %32’si ise, planlanan çalışmaların bir yıllık bir süreyi aşabileceğini belirtmiş.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim