WordPress Sayfa Hızı Nasıl Arttırılır?

WordPress Sayfa Hızı Nasıl Arttırılır?

Şu an dünyada, web sitelerinin yaklaşık %59’u, CMS için WordPress kullanıyor. Bir WordPress siteniz varsa, sayfa hızınızı artıracak optimizasyonlar yapmanız iyi olur. Peki bir WordPress sitenin Google Sayfa Hızı’na uygun bir şekilde optimizasyonu nasıl yapılır? İşte o teknikler! 

HTTPS

Bir taşla iki kuş! HTTPS geçişi yaptığınızda, hem sitenizi güvenlik sertifikasıyla korumuş olacaksınız hem de Google’ın gözünde artık daha güvenilir bir siteniz olacak. 

Sadece HTTPS geçişi yapıp, gerekli SEO tekniklerini uygulayarak sayfa hızını bir saniye kadar artıran web siteleri var. 

İmajlar 

Site hızıyla ilgili bir yazı gördüğünüzde veya konuyla ilgili bir sohbete girdiğinizde, işin en önemli ayağının imajlar olduğu söylenir. Doğrudur da! 

Web sitelerindeki imajların çoğu, olması gerekenden daha çok yer kaplar (boyut). Özellikle WordPress’te, imaj kütüphanesi kullanıldığı için birçok site yöneticisi bu hataya düşüyor. Benzer şekilde, görsel kalitesi ihtiyacıyla birçok imaj olması gerekenden daha büyük boyutlarda kaydediliyor ve sitelere ekleniyor.

Kaliteli Görsel için Büyük Boyut Gerekmez 

Aslında bu algı çok da doğru değil. Web sitenizdeki imajların kaliteli olması tabii ki önemli, fakat, yeterli kalite için görsellerinizi büyük boyutlarda kaydetmeyin. Site hızının Google için önemsiz olduğunu kim söyleyebilir? Bununla birlikte, imaj sıkıştırması yapmanız gerekiyor. Sıkıştırma için kullanabileceğiniz birçok araç var. Fakat, sıkıştırma işleminden sonra imajlarınızı tek tek kontrol etmeniz iyi olur. 

Yaklaşık 9 MB büyüklüğündeki bir imajı, bu araçlarla 175 KB’a kadar düşürmeniz mümkün. 

İmajların küçük boyutlu olması, şu an mobil için o kadar önemli olmasa da, masa üstü bilgisayarlar için oldukça önemli! 

Tarayıcı Belleği 

Tarayıcıları, kullanıcı bazlı ayarlamak mümkün. Örneğin, Chrome kullanıyorsanız, ön bellek ayarlarından 15 günlük bir seçim yapabiliyorsunuz. Web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar bu 15 günlük süre içerisinde sayfanızı ziyaret ettiklerinde, web siteniz daha hızlı yüklenecektir. Çünkü birçok unsur, kullanıcının bilgisayarında ön belleğe alınmış olacak. 

Server Yanıt Süresini Düşürün 

Sunucuları yavaşlatan en büyük etkenler PHP dosyalarıyla veri tabanı arasındaki fonksiyonlardır. “W3 Total Cache” sayesinde bu konuda da gerekli ayarlamalar yapabilirsiniz. Sunucu yanıtı uyarısı almasanız bile bu ayarları yaptığınızda web siteniz hızlanacaktır! 

Boşlukları Silme 

Web sayfanızı oluşturan dosyaları incelediğinizde, kodlarda birçok satır aralıkları ve boşluklarla karşılaşacaksınız. Tüm bu boşluklar göze önemsiz görünse de, hepsi bir araya geldiklerinde önemli ölçüde yer kaplıyorlar. Bu boşlukları kaldırma işlemine “Minification” deniyor. Bu küçültme işlemini; HTML, CSS ve JavaScript kodlarınıza uygulayabilirsiniz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim