Yazılım Firmaları İçin 5 SEO Önerisi

Yazılım Firmaları İçin 5 SEO Önerisi

Daha önce herhangi bir yazılım şirketi için SEO uzmanı olarak çalıştınız mı? Bu konuda uzmanlık derecesinde tecrübeye sahip bir isim var, Janet Driscoll Miller! Paylaştığı tüm tecrübeleri maddeler halinde paylaşıyoruz! 

1. Takipçi Yaratmak mı SEO mu?

Birçok B2B şirket için de geçerli olduğu gibi, yazılım şirketleri için konu SEO olduğunda karşılarında sadece iki seçenek varmış gibi düşünürler. SEO tekniklerine mi yönelmeli, yoksa takipçi yaratmak adına zengin makalelere mi odaklanmak gerekiyor? Cevap, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi oldukça basit. Her ikisini bir arada yapabilirsiniz! Herkesin anlayabileceği bir dilde ve tonda; faydalı içerikler, makaleler üretebilirsiniz. 

2. Şifre Korumalı İçerikler

Belki de öyle bir yazılım şirketisiniz ki, ürettiğiniz içerikler sadece müşterilerinize hitap ediyor (Örneğin; çok teknik konulara değiniyorsunuz gibi düşünelim). Bu tür durumlarda şifre korumasıyla giriş izni verdiğiniz içerikleri mutlaka işaretlemelisiniz. Ancak, ayırt etme anlamında değil, oldukça teknik bir işaretlemeden bahsediyoruz. Bu içerikleri sayfadaki meta etiketlerini kullanarak “noindex” etiketiyle işaretlemelisiniz. Böylece, arama motorları bu sayfaları arama sonuç sayfaları için indekslemez ve aşırı teknik konuların yaratabileceği olumsuz SEO koşullarından kendinizi korumuş olursunuz. 

3. Müşteri Bilgilerinin İndekslenmesi

Müşteri anketlerinin Google’da görünüp görünmemesine karar vermek, yazılım şirketleri için hiç de kolay değildir. Peki, bu neden bir problem olsun? Yazılımın amacına ve hitap ettiği kitleye göre bu karar değişkenlik gösterebiliyor. Kimi anket katılımcıları, doğal olarak, düşüncelerinin tüm internet dünyasına açık olması fikrine hoş bakmayabiliyorlar. Bunun yerine, kimlerin bu bilgilere erişimi olacağını merak edebiliyorlar. 
Bunun değerlendirmesini yapmalı ve doğru kararı verdikten sonra, 2. maddede belirttiğimiz gibi, içeriklerin arama motorlarında görünmesini istemiyorsanız yine “noindex” işaretlemesi yapmalısınız. 

4. Ücretsiz Deneme Kampanyası

Eğer yazılım şirketiniz, belirli bir süre için ücretsiz deneme fırsatı sunuyorsa, tüm ziyaretçileri mümkün olduğunca bu kampanyadan yararlanmaya teşvik etmeniz gerekiyor. Bu tür durumlarda blog sayfanızı bile değerlendirmelisiniz. Çünkü blog yazılarınızda da ücretsiz deneme fırsatını potansiyel müşterilerinize doğru bir şekilde sunmanız gerekiyor. 

5. ROI Ölçümlerini Önemseyin

Çoğu yazılım şirketi, ürünlerini aylık veya yıllık bazda fiyatlandırma seçenekleriyle sunuyor. Kâr modeliniz ne olursa olsun, SEO yatırımınızı mutlaka ciddiye alın. Artık herkesin bildiği ve kabul ettiği üzere, SEO’nun uzun dönemli bir yatırım olduğunu aklınızda tutun. İstikrarlı bir büyüme ve kâr için organik trafik sizin için hayatidir. Bunu da, kısa dönemli kâr ile değil, SEO yatırımları ile başarabilirsiniz!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim