Yeniden Göz Atmanız Gereken SEO Teknikleri

Yeniden Göz Atmanız Gereken SEO Teknikleri

Yeni yıla yaklaştığımız bu günlerde; kırık linkler, eklentiler, sayfa hızı gibi konularda web sitenizin ne durumda olduğunu kontrol etmenizde fayda var. Sitenizi oldukça kaliteli bir şekilde optimize etmiş olduğunuzu düşünebilirsiniz. Öyle bile olsa, ara sıra yeniden kontrol etmeniz gereken bazı SEO başlıkları var! Yani, optimizasyonun süreklilik ve sürekli denetim gerektirdiği alanları ihmal etmeyin. 

SEO’yu bir otomobile benzetebiliriz. Otomobiliniz, birçok farklı parçadan oluşuyor ama hepsi bir bütün halinde çalışıyor. Tek bir parçada karşılaştığınız bir sorun, otomobilinizin tüm performansını etkileyebilir. Arama optimizasyonuna da bu gözle yaklaşmalısınız. 

Sürekli Denetlemeniz Gereken SEO Başlıkları ve Teknikleri

Kırık Linkler & Crawl 

Sitenizdeki kimi sayfaları silmiş olabilirsiniz. Görsellerinizi değiştirmiş olabilirsiniz. Aynı şekilde, dış kaynak kullandığınız içeriklerinizi de sitenizden kaldırmış olabilirsiniz… Bu tür revize örneklerini çoğaltmak mümkün…

Tüm bu revizeler, sitenizde, siz farkında olmadan bazı SEO problemlerine yol açmış olabilir. Genellikle bu tür güncellemeler siteniz için iyi sonuçlar doğurur, ama kırık link hatasına düşmemeye özen gösterin! 

Sitenizdeki temel sayfa ve linkleri düşündüğümüzde, silme işlemleri, kırık link problemine yol açmayabilir. Çünkü, sayfa içi linklerle karşılaştırıldığında bu tür temel sayfa linklerini silmek daha kolay bir işlemdir. 

Kırık link problemiyle daha çok sayfa içi linklerin silinmesi veya revize edilmesi durumlarında karşılaşılıyor. Bu yüzden, hataya yer vermemek için yardımcı araçlar kullanmalısınız. 

İçeriklerinizi Tutarlılık ve Kalite Bakımından Gözden Geçirin

Google’da başarılı olmak istiyorsanız, içerik üretiminiz de sürekli olmalı. Sürekli olarak içerik üretmenin zor yanı ise, bu kadar içerik arasındaki kaliteyi ve tutarlılığı (hatta özgünlüğü) korumaktır…

Sürecin zorluğu nedeniyle ihmal ettiğinizi düşündüğünüz içerikler olabilir. Belki bazılarından vazgeçmeniz, bazılarını revize etmeniz gerekiyor olabilir. Bu tür, kalite ve tutarlılık odaklı denetimler yapmanızda fayda var. 

Sayfa Hızını Test Edin

Sayfa hızı da sürekli olarak kontrol etmeniz gereken bir sıralama faktörüdür. Kullanıcı memnuniyeti ile direkt ilgili olduğu için sayfa hızınızı sık sık test edin. 

Web sayfalarınızda sürekli olarak güncellemeler yapıyorsanız, sayfa hızına daha fazla zaman ayırmanız gerekiyor. Çünkü sayfa hızında en fazla düşüş yaşayan siteler, bu tür sıklıkla revize edilen, içerik eklenen sitelerdir. 

Yüksek trafik hedefi için bu kontrolleri gerçekleştirmeniz şart. 

WordPress Eklentilerini Kontrol Edin & Yenileyin 

WordPress eklentileri, sayfa hızında, istenmeyen düşüşlere neden olabiliyor. Bunun nedeni, bazı fontların sayfaya dışarıdan çekiliyor olması, ya da CSS ve JavaScript dosya ve kütüphaneleri olabiliyor. 

WordPress eklentilerinizi, sayfa sahibi olarak düzenli bir şekilde kontrol edin. Çünkü aşağıdaki konularda zaman zaman güncellemeler yapılıyor ve bu güncellemeler eklentilerinizi direkt olarak etkiliyor:

• WordPress Güncellemeleri

• PHP ve JavaScript 

• HTML Standartları 

• Tarayıcılar

Bu tür güncellemelere karşı, eklentilerinizi de güncellemelisiniz!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim