Pratik SEO Bilgileri

Pratik SEO Bilgileri

Özellikle konu SEO ise, anlaşılması kolay ve pratik ipuçlarını herkes sever değil mi? O halde hemen başlıyoruz!

1) Eğer mutlaka Java script ile kodlanmış açılır menü kullanmak zorundaysanız, sayfanın bir yerinde text link de mutlaka bulunsun. Text, daima önceliklidir!

2) İçerik kraldır! O yüzden; hedef kitleniz için fayda sağlayan, eğlenceli; iyi yazılmış, özgün içerikler sitenizde mutlaka bulunsun. Dikkat çekebilmek için en iyi başlıkların, temaların neler olabileceğini araştırın.

3) Eğer içerik kralsa, o halde link de kraliçedir! Kaliteli bir backlink ağı geliştirmelisiniz. Ancak, öncelikli odağınız bu olmamalı. Şunu daima aklınızda tutun; eğer bir sitenin sizi link göstermesinin herhangi mantıklı bir nedeni yoksa o link işinize yaramaz.

4) PageRank’e takılı kalmayın! Google, bu konuyu artık dikkate almadığını çoktan açıkladı bile!

5) Sitenizin her sayfasında özgün ve anahtar sözcük odaklı bir başlık tag’ı mutlaka olmalı. Ayrıca, eğer şirket isminiz mutlaka belirtilmek zorundaysa, en sona koyun!

6) İçeriklerinizin yeni olması, sıralamanıza olumlu etki yapar. Sayfanızda yeni ve işe yarar içerikleri düzenli olarak sunmalısınız.

7) Arama kalıplarına odaklanın, yani sadece anahtar sözcüğe değil. Ayrıca, text içerisinde lokasyonunuzu da belirtin. Örneğin; “İstiklal Caddesi mağazamız” demek “mağazamız” demekten daha iyidir. Böylece yerel aramalarda üstünlük sağlamış olacaksınız. Ancak yine belirtmek isteriz ki, optimizasyonda aşırıya kaçmayın!

8) Site tasarımı yapılırken, SEO konusu mutlaka dikkate alınmalıdır. Web tasarımcınızın, organik SEO konusundaki hassasiyetlerinizi anlamış olduğundan emin olmalısınız. Örneğin; arama robotları sitenizde gezinirken text odaklıdırlar; Flash ya da imaj odaklı değil!

9) Anahtar sözcükler ve sözcük kalıpları tüm text’lerde uyumlu olmalı: Text linklerde, görsel ALT açıklamalarında hatta domain’de!

10) Frame kullanımı, Flash ve AJAX; hepsindeki ortak problem tek bir sayfaya link verilemiyor olmaları. Artık Frame kullanmayın ve Flash, AJAX için de alternatifler geliştirin.

11) URL uzantısının bir önemi yok. “.html, .htm, .asp, .php …vb” SEO açısından, herhangi biri tek başına diğerinden üstün değil.

12) Link gelişiminde nicelik odaklı değil, nitelik odaklı olun. Yalnızda bir adet değerli link, onlarca değersiz linkten iyidir. Hatta kalitesiz linklerin başınızı ağrıtacağından emin olabilirsiniz.

13) Arama motorları doğal dili, konuşma dilini severler. Text içeriğinizi anahtar sözcüklerle boğmayın. Hiçbir işe yaramaz. Arama motorları, içeriğinizde gezinirken anahtar sözcükleri tabii ki dikkate alır; ancak normalden daha fazla sayıda kullanıldığını da fark ederler ve bunu olumlu değil tam aksine olumsuz yorumlarlar!

14) Linklerin etrafındaki sözcükler yine link içeriğiyle ilgili olmalıdır. Başka bir deyişle, linklerin etrafında konuyla ilgili açıklayıcı textler yer almalı.

15) Sitenizin kullanıcı dostu olması önemlidir. Kullanıcı dostu sitelerde link geliştirmek, çok daha kolaydır. Bu nedenle popülerlikleri de daha yüksektir ve bu da sıralamalarda avantaj anlamına geliyor.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim