SEO Neden Gereklidir?

SEO Neden Gereklidir?

2018 gibi bir yılda, halen daha SEO çalışmaları yapmıyorsanız çok şey kaybediyorsunuz demektir. Ayrıca, yalnızca para kaybetmekle kalmıyor, bir de üzerine bazı risklere göğüs germek zorunda kalıyorsunuz. 
Peki, neden böyle söylüyoruz? İşte SEO’nun neden gerekli olduğunu maddelerimiz ile anlatalım.

Dijital Reklamlar İle SEO Arasındaki Fark

Reklam ile SEO Arasındaki Fark

Birçok işletmenin düştüğü hata, SEO’yu geri plana atmak ve dijital reklamlar üzerinden gelir beklemektir. Dijital reklamların önemsiz olduğunu veya sitenize trafik çekmeyeceğini söylemiyoruz, ama ikisi karşılaştırılamayacak derecede farklı konular! 
Dijital reklamları yönlendirebileceğiniz neredeyse tek sayfa var, o da satış sayfanız. Ayrıca, hedeflemeniz de oldukça kısıtlı kalacaktır. Diğer taraftan, doğru ve sürekli bir SEO optimizasyonu ile, tüm sayfalarınıza organik bir şekilde hiç ücret ödemeden trafik çekebilirsiniz. Ayrıca, sayfa çeşitliliğinden trafik çekmek demek, hedef kitlesini doğru bir şekilde ayırmak (segmentasyon) demektir. Yani, farklı hedef kitlelere hitap etme şansınız var! Sizce de, aradaki fark çok büyük değil mi?

Gözden Kaçan Anahtar Kelimeler

Belki de, hitap ettiğiniz hedef kitleyi düşünerek, sadece birkaç anahtar kelimeyle web sitenize trafik çekebileceğinizi düşünüyorsunuz. Ama, yanılıyorsunuz! SEO, tam da bu noktada bir kurtarıcıdır. 
Doğru anahtar kelimeleri (sitenize yoğun trafik çekecek) belirlemeniz için sürekli olarak profesyonel SEO çalışmaları yürütmelisiniz. Çünkü, tüm bu anahtar kelimeleri belirli bir süre test etmeli ve analiz etmelisiniz. Ayrıca, bu süreç, döngüseldir. Kimi zaman, mevsimsel ve teknolojik yeniliklere göre SEO stratejilerinizi, kullandığınız anahtar kelimeleri yenilemeniz gerekecektir. 

Google Güncellemelerine Hazırlıksız Yakalanmak 

Google’ın son yaptığı Ağustos güncellemesi ile birlikte, birçok web sitesi trafik kaybı yaşadı. Özellikle de, sağlık ve “wellness” sektörlerinde… Durum o kadar ciddi ki, bazı web site yöneticileri işletmelerini kapatma kararı aldılar! 
Yine, her zaman olduğu gibi, SEO bu noktada da şirketiniz için bir cankurtaran görevi görür. Google’dan ne zaman ne tür güncelleme geleceğini kimse bilmiyor olabilir. Ama, düzenli ve etkili bir SEO çalışması yaptığınızda, birçok önlem almış olursunuz ve siteniz bu tür büyük algoritma güncellemelerinden en az düzeyde etkilenir. Hatta bu, en kötü senaryo… Yaptığınız optimizasyonlar, Google güncellemelerini web siteniz için bir avantaja dönüştürecektir! 

Sitelerin Yeniden Tasarlanması ve Facia! 

İnanması güç olsa da, 2018 yılında bile, birçok işletme web sitelerini güncellerken veya tasarımlarını yenilerken SEO bilgisi olmayan ajanslarla çalışıyorlar. İşte, facia da bu süreçte gerçekleşiyor! 
İşletme sahipleri, bu tür facialarla karşılaştıklarında, tüm emeklerini ve tüm site trafiklerini kaybettikleri için, yeniden bir SEO ajansına başvuruyorlar. Sadece, birkaç anahtar kelime çalışması yapıldığında, eski trafiklerini yakalayabileceklerini düşünüyorlar. Ama işin gerçeği hiç de öyle değil. 
Bu yüzden, sürekli olarak bir SEO ajansından destek alıyorsanız, web site yenileme süreçleriniz de profesyonel bir şekilde yürütüleceği için, benzer risklerden korunacaksınız! Daha önceden yayınladığımız web sitenizi yenilerken trafik kaybetmeyin isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Saygınlık & Online İtibar Kaybı ve Güven Kaybı 

SEO ve İtibar

SEO’yu ihmal ettiğinizde, satışın da ötesinde kayıplarınız olur. Artık herkes, organik trafikten gelen şirket (marka) saygınlığının, ödemeli reklamlardan gelen saygınlıktan daha değerli olduğunu biliyor. Eğer Google’da ilk sıraya yerleşmişseniz ve bunu yaparken ödemeli reklamlar yerine PR çalışmalarına yatırım yapıyorsanız, bulunduğunuz sektörün en saygın markalarından biri olduğunuz kesindir! 
Günümüzde, sosyal medya ile birlikte, artık her şey çok şeffaf. Bu yüzden, müşteriler, özellikle de genç nesil her şeyin farkında! Sadece reklam desteği ile Google’da belirli bir konuma yerleşebilirsiniz, ama markanızın saygınlığı satış oranlarınızdan daha değerlidir. 
Bu saygınlığı korumak için de sürekli bir SEO desteği almanız şarttır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim